Acasa BusinessEconomic Restructurări masive la Sony: Peste 10.000 de disponibilizări

Restructurări masive la Sony: Peste 10.000 de disponibilizări

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

În urma pierderilor de aproape 3 miliarde de dolari din ultimul an, Sony Corp se pregăteşte să dea afară aproximativ 6% din angajaţii săi din întreaga lume.

Potrivt unei informaţii oferite de cotidianul financiar japonez Nikkei, citate de Agerpres, peste 5000 de disponibilizări vin ca urmare a consolidării operaţiunilor din domneiul produselor chimice şi LCD-urilor de dimensiuni mici şi medii. De asemenea, reducerile de personal sunt cauzate şi de faptul că producătorul de echipamente electronice Sony Corp a înregistrat pierderi de 220 de miliarde de yeni (aproximativ 2,7 miliarde de dolari) în ultimul an, fiind puţin probabil ca situaţia să fie redresabilă de la sine după ce în februarie agenţia de evaluare Standard and Poor’s a hotărât să coboare ratingul atribuit Sony cu o treaptă, de la „A minus” la „BBB plus”.

Nu a fost deocamdată anunţat modul în care vor fi împărţitie disponibilizările în rândul celor 168.000 de angajaţi ai Sony, noul director general, Kazuo Hirai, urmând să prezinte joi planurile de relansare ale companiei. Înainte ca acest anunţ să fie făcut, Sony a cerut deja directorilor săi executivi să returneze ultimele bonusuri primite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult