Acasa BusinessEconomic Revine impozitul forfetar pentru servicii

Revine impozitul forfetar pentru servicii

scris de Mihaela Popescu TAULET
3 afisari

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, despre ideea introducerii unui impozit forfetar in domeniul serviciilor.

„Am discutat astazi cu doamna Grapini apropos de ideea de a merge din nou pe impozit forfetar la servicii, pentru ca acum practic nu incasam nimic. Cred ca si pentru hotelieri, cei care au restaurante cei mai multi dintre ei, ideea de a plati un impozit forfetar, sa stie ca au scapat si cu asta-basta... „, a spus Ponta.

In octombrie 2010, Guvernul Boc a vrut sa renunte la impozitul minim aplicat companiilor si a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renuntat la idee invocand dificultatile care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem, orientandu-se spre revenirea la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.

5 comentarii

BULA 06-01-2013 - 10:43

Bine face tov Ponta cand le da peste bot celor care l-au votat. Astept sa vina si cu alte idei de genul asta, sa se puna mai repede de-o rebeliune.

geek-a-contra 06-01-2013 - 11:12

este cu dus si cu intors.. idea de impozit forfetar este aiurea in masura in care in mod normal impozitul trebuie sa reflecte incasarile si mai exact profitul. pe de alta parte in Ro, in conditiile evaziunii ca sport national, sint zone extrem de neclare, gen restaurantele, barurile si hotelurile, in care este greu de urmarit cu adevarat care sint fluxurile financiare, mai ales cind este vorba despre incasari. cunosc personala situatii in care alimentele si bauturile sint cumparate de pe piata libera, introduse in consum in restaurant sdar niciodata trecute prin contabilitate, nici l cheltuieli si nici la incasari, si ca urmare profitul, substantial, intra direct in buzunarul celui cu afacerea… sint tentat sa cred ca re-introducerea impozitului forfetar este consecinta directa taman a actiunilor celor ce vor fi afectati, lucru care nu m-ar deranja, dar problema este ca ar fi si numeroase victime colaterale, intreprinzatoriii corecti….

Her cu le 06-01-2013 - 11:43

Mai pune-ti PONTA in cui si CRINUL in vaza.

UnUL 09-01-2013 - 18:29

Daca nu ma insel, pentru un astfel de impozit forfetar – IN PERIOADA DE CRIZA acuta, nu ca acum ! – USL-ul l-a facut taietei pe Emil Boc. Si acum, deoarece ii crapa buza dupa bani, scoate de la naftalina respectiva idee. Avem ceea ce am votat.

geek-a-contra 09-01-2013 - 18:37

„Daca nu ma insel…” ei bine, te inseli. impozitul forfetar se aplica atunci cind nu poti controla / urmari nivelul profiturilor unui contribuabil: fie ca nu se pot tine evidente, fie ca nu se vrea sa se tina evidente, fie ca evidentele sint masluite. sint situatii in care cel impozat alege cu buna stiinta impozitul forfetar stiind f bine ca taxele pe profitului real sint mai mari decit sumele forfetare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult