Acasa BusinessEconomic Reynolds American preia producătorul țigărilor Kent

Reynolds American preia producătorul țigărilor Kent

scris de A.P.
25 afisari

Producătorul american de țigări Reynolds American Inc a anunțat marți preluarea rivalului Lorillard Inc într-o tranzacție mixtă, numerar și acțiuni, în valoare de 27,4 miliarde de dolari (20,1 miliarde de euro) incluzând datoriile, transmite Reuters.

Reynolds produce mărcile de țigări Camel, Pall Mall și Natural American Spirit, iar Lorillard este proprietarul mărcilor Newport, Maverick și Kent. Tranzacția anunțată astăzi va crea un număr doi formidabil pentru liderul Altria Group Inc., producătorul țigărilor Marlboro, și este foarte probabil că va fi supusă analizei autorităților de reglementare.

Reynolds American preia producătorul țigărilor Kent

Reynolds American preia producătorul țigărilor Kent

Reynolds American a oferit 68,88 dolari (50,50 dolari în numerar și 0,29 acțiuni Reynolds) pentru fiecare acțiune Lorillard, ceea ce reprezintă o primă de 2,5% comparativ cu prețul înregistrat de acțiunile Lorillard la închiderea ședinței de luni.În cadrul acestei tranzacții, Reynolds a anunțat că își va vinde mărcile de țigări KOOL, Salem, Winston, Maverick precum și marca de țigări electronice blu eCigs către grupul britanic Imperial Tobacco Group pentru 7,1 miliarde de dolari în numerar. Vânzarea acestor mărci este destinată să reducă îngrijorările autorităților de reglementare față de concurență.

Această fuziune a doi din cei mai vechi și mai mari producători americani de țigări vine într-un moment în care producătorii americani de țigări încearcă să-și reducă costurile pe fondul declinului vânzărilor. Două rare segmente de creștere pe piața de țigări din SUA, evaluată la 100 de miliarde de dolari, sunt țigările electronice și țigările mentolate, iar Lorillard este lider pe ambele segmente de piață.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult