Acasa BusinessEconomic Risc de recesiune tehnică – Creşterea economică, după cum bate vântul

Risc de recesiune tehnică – Creşterea economică, după cum bate vântul

scris de Marius Bâtcă
10 afisari

Recesiunea tehnică este posibilă în România după primul trimestru, dar va fi creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Faţă de primul trimestru din 2011 se estimează o creştere cu 1,5- 2%.

Bogdan Dragoi

Bogdan Dragoi

Anunţul a fost făcut vineri de ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

Economia s-ar putea contracta în primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea în recesiune tehnică, din cauza condiţiilor meteo, dar faţă de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Drăgoi. El a explicat că în trimestrul întâi “avem din păcate această neşansă a vremii, iar economia se pare că se va contracta faţă de ultimul trimestru din 2011, dar nu pentru că s-a redus economia sau cererea, ci pentru că nu s-a putut livra efectiv”. Ministrul finanţelor a adăugat că faţă de primul trimestru din 2011 se estimează o creştere cu 1,5 – 2%”.

Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 2,5%, după un avans de 1,9% în ultimul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, dar activitatea economică a încetinit în intervalul octombrie-decembrie faţă de trimestrul al treilea, înregistrând o scădere cu 0,2% ca serie ajustată.

Creşterea economică de anul trecut, de 2,5%, a fost susţinută în principal de evoluţia din agricultură, cu un plus de 11,3%, şi industrie, domeniu care a înregistrat un avans de 5%.

3 comentarii

dxn 10-03-2012 - 22:25

Cretinosule, dENISULE!
La asta nu va lipiti?
Hai COMMENTS-uri!!!
;0 ;0 ;0 ;0 ;0

dxn 10-03-2012 - 23:06

Nu te grabi!
Mai stai pe AICI, bula>

Ma’ flacai, voi cititi+intelegeti+ganditi?
Descarcarea asta testiculara de care dati dovada va scoate in evidenta doar dorinta de a va autoreciti mesajele, dorinta de fata batrana NFDHHHHHH! Ia cititi aci:

Suficienta voastra deranjeaza dar nu intereseaza: e ca o laba!

DXN 10-03-2012 - 23:24

NUMERICULE,
“digital” vine de la deget? ori de la “deget fara unghie”?

Constat ca te emotionezi irefutabilcand te gandesti la scula mea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult