Acasa BusinessEconomic Romȃnia – Indicatorul de ȋncredere macroeconomicǎ cel mai ridicat din mai 2012

Romȃnia – Indicatorul de ȋncredere macroeconomicǎ cel mai ridicat din mai 2012

scris de Z.V.
5 afisari

Sondajul periodic al CFA aratǎ cǎ indicatorul de încredere macroeconomică pentru luna august 2013 a fost de 47,8 puncte, cea mai ridicată valoare înregistrată începând cu mai 2012.

Romȃnia - Indicatorul de ȋncredere macroeconomicǎ cel mai ridicat din mai 2012 (foto: intheforex.com)

Evoluția pozitivă a indicatorului s-a datorat în special îmbunătățirii indicatorului condițiilor curente. Indicatorul de încredere macroeconomică are valori cuprinse între zero (lipsa încrederii) și 100 de puncte (încredere deplină în economia românească) și este calculat pe baza a șase întrebări cu privire la condițiile curente referitoare la mediul de afaceri și piața muncii, anticipațiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale.

Indicatorul condițiilor curente a fost de 33, în creștere față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor a înregistrat valoarea de 56,9 (cu un punct mai mică decât valoarea înregistrată în luna anterioară), arată sondajul remis, marți, 24 septembrie de Agerpres. Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează și anticipațiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflației, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condițiile macroeconomice globale și prețul petrolului.

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, pentru orizontul de timp de șase luni, valoarea înregistrată este 4,4600, față de 4,5000 în luna anterioară, iar pentru 12 luni este de 4,5000, valoare similară cu exercițiul anterior. CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 136 de societăți membre ale CFA Institute. CFA România are peste 140 de membri

2 comentarii

pathfinder 24-09-2013 - 12:20

La indicatori stam bine…

vitamina Ț 24-09-2013 - 13:47

Ei, pai nu-i joaca mai baiete sa iei puncte bune cine stie cate milioane aduce si ne maraste poate pensiile sa avem si noi bani de un celular de ala de dat cu degetul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult