Acasa BusinessEconomic Romania a avut in ianuarie a patra crestere a productiei industriale din UE

Romania a avut in ianuarie a patra crestere a productiei industriale din UE

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Romania a avut in ianuarie a patra crestere anuala din UE a productiei industriale, de peste patru ori mai puternica decat media celor 27 de state membre, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat, transmite Mediafax. 


Productia industriala a Romaniei a crescut cu 6,8% in ianuarie 2010 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce media UE se plaseaza la 1,5%. in zona euro, indicatorul s-a majorat cu 1,4%. Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Malta (14,3%), Polonia (11%), Cehia (8%) si Romania, iar la polul opus se situeaza Danemarca (-9,8%), Lituania (-5,5%), Grecia (-4,4%) si Spania (-2,5%). Productia industriala a crescut in termeni anuali in 12 state membre UE si a scazut in alte sapte, datele fiind indisponibile sau confidentiale pentru restul de sase tari. In termeni lunari, in ianuarie 2010 fata de decembrie 2009, indicatorul a inregistrat in zona euro o crestere record de 1,7%, potrivit Reuters. Cele mai puternice avansuri lunare au fost consemnate in Irlanda (15,3%), Bulgaria (4,9%), Estonia (4,5%) si Danemarca, iar cele mai abrupte scaderi in Portugalia si Finlanda (-2,2% fiecare), Letonia (-1,6%) si Spania (-1,1%).Romania a avut cel mai redus ritm de crestere lunara, de 0,1%, plasandu-se pe locul al 13-lea in UE. Dintre statele membre care au raportat evolutia indicatorului, productia industriala a crescut in 13 si a scazut in sase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult