Acasa BusinessEconomic Romania ar putea fi contaminata de criza greaca

Romania ar putea fi contaminata de criza greaca

scris de Ziua Veche
3 afisari

Bulgaria, Romania si Ungaria sunt tarile din estul Europei ale caror piete economice sunt cele mai vulnerabile in fata unei „contaminari” de la criza greaca, potrivit institutului de cercetare Capital Economics, citat miercuri de portalul de stiri economice Bloomberg si Agerpres. 


Ingrijorarile referitoare la situatia financiara disperata a Greciei au atins cote ridicate in ultimele zile, iar pietele financiare din estul Europei au resimtit acest lucru, a declarat economistul Neil Shearing, specialist al Capital Economics in piete emergente. „Nicio tara nu este imuna la problemele din Grecia, iar pietele financiare din regiune sunt predispuse la a suferi si mai mult, cel putin pana cand situatia nu va fi adusa sub control”, a explicat el.
Potrivit Bloomberg, obligatiunile si monedele din tarile europene in curs de dezvoltare nu au fost afectate de criza elena pana in aceasta saptamana, in contextul in care investitorii au apreciat eforturile Ungariei, Letoniei si Romaniei, beneficiare ale unui ajutor extern, de a diminua cheltuielile statului si salariile bugetarilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult