Acasa BusinessEconomic România, cea mai mare inflaţie din UE

România, cea mai mare inflaţie din UE

scris de M.A.
1 afisari

România s-a menţinut în aprilie pe prima poziţie în Uniunea Europeană (UE) după inflaţia anuală, cu cea mai accelerată creştere a preţurilor, de 8,4%, de peste două ori mai mare decât media din spaţiul comunitar, potrivit datelor anunţate, luni, de Eurostat, biroul de statistică al UE.

Inflatie (foto life123.com)

România a avut în martie o inflaţie anuală de 8%, de asemenea cea mai ridicată din UE. La nivelul Uniunii, inflaţia anuală a fost de 3,2% în aprilie, în urcare de la 2,7% în martie. În zona euro, creşterea preţurilor a fost de 2,8%, transmite Mediafax. Pe poziţia a doua în funcţie de inflaţia lunii aprilie s-a situat Estonia (5,4%), iar pe trei Lituania şi Ungaria (ambele cu 4,4%). Cea mai lentă creştere a preţurilor s-a înregistrat în Irlanda (1,5%), Cehia (1,6%) şi Suedia (1,8%). Inflaţia anuală s-a accelerat în 16 state membre, a rămas stabilă în două ţări şi s-a redus în opt. Marea Britanie nu a raportat date pentru aprilie.

În cele mai mari trei economii din zona euro inflaţia a fost peste nivelul UE, respectiv 2,7% în Germania, 2,2% în Franţa şi 2,9% în Italia. Potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional de Statistică, inflaţia anuală a urcat de la 8,01% în martie la 8,34% în aprilie, atingând maximul din iulie 2008.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult