Acasa BusinessEconomic România, de acord cu un nou pod peste Dunăre, către Ruse

România, de acord cu un nou pod peste Dunăre, către Ruse

scris de M.A.
1 afisari

„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Tursimului agreează propunerea construirii unui nou pod pe Dunăre către localitatea bulgară Ruse” a declarat Marcel Boloş, secretar de stat în MDRT.

Podul Giurgiu-Ruse

foto: antena3.ro

Boloş spune că ambele ţări ar avea de câştigat prin realizarea unei astfel de investiţii. „Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilităţii populaţiei şi ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschişi să avem o strategie comună pentru Dunăre, atât în ce priveşte partea de infrastructură, cât şi partea de port şi industria peştelui”, a mai spus secretarul de stat . Acesta a menţionat că partea română va analiza posibilităţile de realizare a podului în comun cu Bulgaria şi impactul acestuia asupra sprijinirii mediului de afaceri.

Secretarul de stat Marcel Boloş a avut în acest weekend o întrevedere cu omologul său din guvernul Bulgariei, dna. Nikolina Nikolova, cu ocazia desfăşurării la Ruse, a unei noi dezbateri publice pe tema Strategiei Dunării.

În lunile următoare, cele două ministere, din România şi Bulgaria, vor lucra la nivel de experţi, pentru a prezenta o poziţie comună, având în vedere că parcurgem o etapă hotărâtoare pentru stabilirea viitoarelor programe cu finanţare europeană. Ministerele Dezvoltării din România şi Bulgaria au decis să colaboreze pentru a convinge Comisia Europeană să finanţeze, în viitoare etapă de programare, 2014 – 2020, un program dedicat regiunii Dunării, ca şi parte a noii abordări a CE de a susţine macro-regiunile.

Un singur pod peste Dunăre face legătura între România şi Bulgaria, Giurgiu – Ruse. Cele două state au semnat în anul 2000 un acord pentru realizarea celui de-al doilea pod, Calafat-Vidin, dar proiectul nu a fost finalizat, lucrările de construcţie fiind încă în derulare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS