Acasa BusinessEconomic România împrumută preventiv de la BM 1 miliard de euro

România împrumută preventiv de la BM 1 miliard de euro

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale (BM) a aprobat acordarea unui împrumut preventiv în valoarea de 1 miliard de euro către statul român.

Banca mondiala a aprobat un imprumut preventiv pentru Romania de 1 miliard de euro (foto:viza.md)

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat printr-un comunicat remis de Agerpres că BM a aprobat împrumutul în valuare de un miliard de euro către statul român, pentru politici de dezvoltarea cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO). Împrumutul vine în completarea asistenţei financiare de tip preventiv acordată pe perioada 2011 – 2013 de către FMI şi UE (în cadrul facilităţii de finanţare a balanţei de plăţi).

Împrumutul a fost făcut în contextul eforturilor de consolidare a rezervelor fiscale şi de menţinere a nivelului de acoperire a necesarului brut de finanţare şi este considerat de autorităţile române ca un instrument de protejare a finanţelor publice împotriva unor şocuri externe neprevăzute. Acordul cu BM este de tip preventiv, pe trei ani, România urmând să plătească dobânzi doar dacă accesează linia.

5 comentarii

Liana 13-06-2012 - 16:02

Excelent nu avem probleme daca pleaca nemul lui „kalimera” cu capul in jos!Baietii buni de la BM sant cu noi!Asta dovedeste ca „un guler alb” are si mult altruism! Mi-e dor de Rugina!Am fost la dansul la mormanta,e dus la Domnul!sa-l odihneasca ,ce finantist extraordinar!

Pribeagul 13-06-2012 - 17:56

Mai explicit, te rog, daca poti.

Liana 14-06-2012 - 15:53

La domnul Anghel Ruggina ma gandeam!Sunt ani de la moartea dansului si acum i se va aplica modelul” de piata sociala a muncii” …”Gândirea și concepțiile sale economice s-au format sub călăuza unor profesori și economiști excepționali, ca Virgil Madgearu, Ion Răducanu și Grigore Mladenatz, iar de la Victor Slăvescu și Cezar Partheniu a învățat să cerceteze și alte științe și să examineze critic operele altor gânditori din domeniul științelor economice, în Germania, sub îndrumarea lui Walter Eucken, profesorul Rugină a dezvoltat o metodă de cercetare simultană de echilibru față de dezechilibru.
A pus în centrul operei sale omul, în dauna profitului maxim. Cel de-al IV-lea Congres Mondial de Economie Socială susținut la Toronto, în august 1986, a fost organizat în onoarea lui Anghel Rugină, având ca temă principală: „Drumul înainte – a treia revoluție în gândirea economică”. A fost ales ca membru al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte și a primit la Congresul de la Montreal Diploma de onoare a acestei academii….e de pe wilk..Modelul german e mai bun decat modelul colonial britanic…asta dupa ce …au batut mingea in careul scolii in loc sa invete.Lipsa de cunostiinte de baza privind istoria economiei a adus invatamantul economic la forma inutila de „algebra” aplicata in economie!

nimeni 13-06-2012 - 21:36

te imprumut – si nu pe gratis!- pentru a-mi plati dobanda unui imprumut anterior!

dar daca reusesti- adica le-o tragi la toti cu impozite si taxe – sa platesti dobanda , n-ai nevoie de imprumut!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult