Acasa BusinessEconomic România s-a împrumutat în ianuarie, de pe piața externă, cu 3 miliarde de euro

România s-a împrumutat în ianuarie, de pe piața externă, cu 3 miliarde de euro

scris de Misu Andrei
96 afisari

România s-a împrumutat, în aceste zile, cu 3 miliarde de euro de pe piaţa externă, prin două emisiuni de obligaţiuni cu scadenţe la 12 şi la 30 de ani, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, informează Agerpres.

Conform ministrului Cîțu, pentru împrumutul cu scadența la 12 ani, România a obținut „cel mai ieftin cost din istorie”, iar economiile la buget realizate prin cele două emisiuni au fost de 22 de milioane de euro.

„O ţară ca România, care are deficit bugetar, trebuie să se împrumute. Vreau să vorbesc despre emisiunile de obligaţiuni din 21 ianuarie. Da. Ne-am împrumutat de pe pieţele internaţionale şi azi pot să vorbesc despre acest împrumut de 3 miliarde de euro, la 12 şi la 30 de ani. Partea bună este că la 12 ani ne-am împrumutat la cel mai redus cost din istorie, la 2%, şi la 30 de ani ne-am împrumutat cu 1,65 procente mai ieftin decât ce s-a împrumutat guvernul anul trecut”, a spus șeful Finanțelor.

„Am împrumutat mai ieftin faţă de ce se împrumuta până acum”, a precizat ministrul Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult