Acasa BusinessEconomic România va exporta peste 2 milioane de tone de grâu şi tot atât porumb

România va exporta peste 2 milioane de tone de grâu şi tot atât porumb

scris de Ziua Veche
2 afisari

.România va exporta în acest an peste două milioane de tone de grâu şi o cantitate similară de porumb, la preţuri pe tonă cuprinse între 180 şi 240 de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.


 

Astfel, din datele prezentate de ministrul de resort, reiese că România va exporta porumb de peste 360 milioane de euro şi grâu în valoare de peste 420 milioane euro. „Anul acesta se vor exporta cereale. Cred că se vor depăşi patru milioane de tone, două milioane la grâu, peste două milioane la porumb. Este o producţie bună”, a spus Tabără.

El a adăugat că preţurile de pe piaţa internaţională sunt de circa 240 de euro tona la grâul folosit pentru pâine şi 180 euro pe tonă la grâul de furaj. Totodată, porumbul se va exporta cu circa 180 de euro tonă. „Orzul va merge şi el la export, probabil că se va exporta în continuare ulei şi şrot de de floarea soarelui. Se exportă foarte bine şi rapiţa” , a adăugat ministrul.

0 comentariu

alamar 01-11-2010 - 20:21

Ca numai Timpul va lustra Romania…

In rare cazuri,incompetenta doctorilor Statului…este binevenita…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS