Acasa BusinessEconomic Românii au datorii restante la bănci de peste 15 miliarde lei

Românii au datorii restante la bănci de peste 15 miliarde lei

scris de Ziua Veche
0 afisari

Valoarea totală a creditelor restante ale populaţiei şi firmelor, în lei şi valută, raportate la nivelul lunii septembrie 2010, se cifrează la peste 15,666 miliarde lei (echivalent), în creştere de 2,4 ori faţă de luna septembrie a anului trecut şi cu 9% peste cele înregistrate în luna august, potrivit unui raport al Băncii Naţionale a României (BNR). Restanţele la credite, în lei şi valută, s-au cifrat în august la 14,366 miliarde lei, iar în luna septembrie din 2009 la 6,510 miliarde lei.

Potrivit datelor BNR, din valoarea totală a creditelor restante ale populaţiei şi firmelor, 7,307 miliarde lei sunt în moneda naţională şi 8,359 miliarde lei reprezintă restanţele la creditele în valută exprimate în lei, notează Agerpres. Populaţia şi firmele din Bucureşti sunt cei mai mari restanţieri la bănci, cu aproape 33% din valoarea creditelor restante raportate până în luna septembrie, creditele restante în monedă naţională fiind de 1,682 miliarde lei şi cele restante în valută de 3,464 miliarde echivalent lei.
Populaţia a contractat credite în lei şi valută de peste 102,9 miliarde echivalent lei de la bănci, până în luna septembrie a acestui an, mare parte din sumă (64%) fiind reprezentată de creditele pentru consum, în valoare de peste 65,7767 miliarde echivalent lei, potrivit datelor BNR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult