Acasa BusinessEconomic Românii, cei mai numeroşi turişti din Bulgaria

Românii, cei mai numeroşi turişti din Bulgaria

scris de M.A.
3 afisari

Românii sunt cei mai numeroşi turişti străini în Bulgaria, arată datele Institutului pentru Analize şi Evaluări în Domeniul Turismului.

Românii, cei mai numeroşi turişti din Bulgaria

Românii, cei mai numeroşi turişti din Bulgaria

Anual, 1,1 milioane de români trec graniţa pentru a-şi petrece vacanţa sau pentru a face o excursie. În acest sens, statistica îi include şi pe cei care tranzitează ţara, circa 30%, transmite Rador, care citează 24 Ceasa.

Mai sunt circa 350.000 de români care vin în Bulgaria în delegaţie, ca studenţi, militari etc. Ei nu sunt însă în statistica turistică. De asemenea, datele Ministerului bulgar al Economiei mai arată că, în anul 2012, românii au fost cel mai numeros grup de turişti străini în Bulgaria – 932.208.

Ei lasă anual economiei bulgare 210 milioane de euro, a spus directorul Institutului, Rumen Draganov. Însă ca venituri pentru Bulgaria nu sunt pe primul loc. Românii au ajuns deja în număr mare şi în staţiunile de pe litoralul din partea de sud a Bulgariei, dar şi în centrele SPA din centrul ţării. Ei vin de asemenea şi de Paşti, Sf. Gheorghe, de Anul Nou.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult