Acasa BusinessEconomic Românii nu mănâncă fructe. Pe ultimul loc în Europa

Românii nu mănâncă fructe. Pe ultimul loc în Europa

scris de L.M.
8 afisari

România se află pe ultimul loc în Europa la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere şi 2 kg de pere pe locuitor pe an.

Românii nu mănâncă fructe. Pe ultimul loc în Europa

Consumul mediu european de fructe este de 57 de kg pe cap de locuitor, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică, publicate anul acesta. Proiectul-pilot european „Creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multă savoare”, a fost lansat miercuri şi în România.

Campania îşi propune promovarea şi stimularea consumului de fructe şi legume proaspete la copii, persoane vârstnice şi femei însărcinate, transmite RRA.

Silvia Bucur, director general la compania de consultanţă care coordonează aplicarea proiectului în România spune că sunt 500 de beneficiari pe care, de la începutul proiectului până la sfârşitul lui, sunt angrenaţi în peste 140 de intervenţii.

3 comentarii

digital 28-11-2012 - 19:21

băi,ați greșit total!
românii nu mănâncă fructe?!
românii mănâncă cele mai multe fructe!
e drept,distilate!

realistu' 29-11-2012 - 15:15

In statistica se ia in considerare doar fructele comercializate. Dar cine cantareste merele si perele, ciresele etc. culese din gradina si consumate? Prea multa dezinformare si burtologie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult