Acasa BusinessEconomic Românii se uită la reclamele online într-un procent foarte mare

Românii se uită la reclamele online într-un procent foarte mare

scris de G. D.
0 afisari

Un studiu realizat de compania GfK România, în privința modului în care românii interacționează cu reclamele de pe Internet, arată că un procent foarte mare din cei care navighează pe web observă și sunt influențați de bannerele publicitare.

Bannerele online, interesante pentru români

Bannerele online, interesante pentru români

Concluziile evidenţiază impactul mare pe care îl are publicitatea în mediile virtuale asupra noastră. Marea majoritate, mai precis 8 din 10 români cu acces la Internet, observă aceste reclame, chiar dacă nu dau click pe ele. Mai mult, 28% dintre cei chestionaţi spun că, deşi nu le deschid, sunt influenţaţi de mesajul transmis de ele.

Aproape trei sferturi (73%) cred că sunt prea multe reclame în spaţiul virtual, iar 58% le consideră sâcâietoare. Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionaţi declară că le plac reclamele, iar 15% chiar că au încredere în mesajele promovate prin intermediul lor.

Companiile considerate cele mai potrivite să comunice online prin reclame de către mai bine de 70% dintre respondenţi provin din domenii precum turism şi vacanţe, divertisment, retail şi electronice sau electrocasnice. La polul opus, produsele pentru bebeluşi, băuturile alcoolice şi nealcoolice, suplimentele nutritive, mâncarea şi accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice se numără printre cele mai puţin potrivite pentru acest gen de promovare (cu procente de sub 30%).

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 ani.

3 comentarii

Marius Bâtcă 21-01-2014 - 19:42

Spre „rusinea mea”, trebuie sa recunosc ca, de vreo 2 ani ma uit cu interes la reclamele online. Spre deosebire de nesimtirile de la tv, astea online pot sa fie chiar de folos.

tomi 21-01-2014 - 23:18

Ma bucur sa va zaresc cu postari domnule Bâtcă ! Cu o mica intirziere dar profitind de aparitia dumneavoastra va doresc un An Nou Fericit si tot ce va doriti sa mearga la implinire pe 2014.
Cu stima Tomi

BULA 22-01-2014 - 07:08

Asa sunt oamenii nevoiasi, umbla dupa chilipir.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult