Acasa BusinessEconomic “Românul” Moscovici loveşte în Merkel: Franţa pune condiţii pentru ratificarea pactului fiscal UE

“Românul” Moscovici loveşte în Merkel: Franţa pune condiţii pentru ratificarea pactului fiscal UE

scris de A.B.
7 afisari

Pierre Moscovici, noul ministru francez al Finanţelor, a anunţat că Franţa nu va ratifica pactul de disciplină fiscală al UE în forma actuală şi cere amendamente care să introducă angajamente ambiţioase pentru susţinerea creşterii economice.

moscovici

foto: exclusivnews.ro

„Am spus că tratatul nu va fi ratificat în forma actuală. Suntem hotărâţi în această privinţă”, a afirmat oficialul la postul BFM TV. Moscovici face parte dintr-un guvern care înclină spre stânga şi a fost precedat la Finanţe de Francois Baroin, venit din aripa conservatoare a scenei politice franceze. “Noul Executiv de la Paris este un susţinător al disciplinei fiscale serioase, însă vrea de asemenea o strategie puternică pentru susţinerea creşterii economice în Europa”, a declarat Moscovici. Renegocierea tratatului fiscal al UE, semnat în luna martie de 25 de state membre şi susţinut de fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy şi de cancelarul german Angela Merkel, a fost una dintre temele cheie promovate de Hollande în timpul campaniei electorale. Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, a discutat chestiunea cu Angela Merkel la câteva ore după ceremonia de învestire, a dezvăluit Moscovici.

„Pactul trebuie amendat cu angajamente privind creşterea economică, iar când spun asta mă refer la o strategie ambiţioasă de creştere. Suntem cu toţii foarte pro-europeni. Francois Hollande este foarte european, premierul Jean-Marc Ayrault este foarte european, eu sunt foarte european, şi spunem că trebuie să împingem Europa pe o nouă direcţie, fără a ne dezice de responsabilitatea bugetară. Pentru noi, disciplina fiscală şi creşterea economică nu sunt în opoziţie”, a arătat el. Moscovici a adăugat că Merkel şi Hollande au discutat mai multe variante privind promovarea creşterii economice, inclusiv creşterea gradului de utilizare a fondurilor structurale UE şi a finanţării de la Banca Europeană pentru Investiţii, şi folosirea de aşa-numite obligaţiuni de proiect, prin care UE ar împrumuta bani pentru finanţarea proiectelor care susţin creşterea economică.

Pierre Moscovici, 54 de ani, şef de campanie a lui Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei, actualmente ministru al Finanţelor, este pe jumătate român. Tatăl său, Serge Moscovici, profesor de psihologie socială, s-a născut la Brăila într-o familie de evrei în 1925 şi a fost membru în ilegalitate al Partidului Comunist Român. El a plecat din România în Franţa în 1948. Pierre Moscovici cunoaşte foarte bine România, fiind chiar raportor al Parlamentului European pentru aderarea României la Uniunea Europeană înainte de 2007. El chiar a declarat la un moment dat în Parlamentul european că se simte “pe jumătate român”.

3 comentarii

Mache 17-05-2012 - 14:46

Mda, Moscviciul e la fel de roman ca si Ponta. Da’ se pare ca „romanismul”de genul asta are mare succes la USL-asi 😉

Ciu Huhu 17-05-2012 - 15:40

Te plateste bine dictatorul Basescu pentru diversiunea ce o faci pe Net?

digital 17-05-2012 - 17:54

merkălița=șarkoțel=kiombelix=berlusconi!
doi s-au dus,doi se vor duce!
pa,pa,pa!
cât de curând!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult