Acasa BusinessEconomic Romexpo a intrat în insolvenţă

Romexpo a intrat în insolvenţă

scris de D.P.
9 afisari

Complexul expoziţional Romexpo a intrat în insolvenţă, la cererea unui creditor, firma Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting, pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei reprezentând contravaloarea unor servicii de publicitate.

Romexpo gratarePrin hotărârea Tribunalului Bucureşti pronunţată în 23.05.2012 s-a deschis procedura generală a insolvenţei împotriva debitoarei Romexpo. Prin cererea formulată la 16.11.2011 de către Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting s-a solicitat deschiderea procedurii împotriva Romexpo pentru neplata unei creanţe de 181.603 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de publicitate„, a declarat Remus Borza, practician coordonator al firmei Euro Insol, desemnat administratorul judiciar al Romexpo.

Euro Insol are în portofoliu firme precum Uztel, RHS, Servatrans, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Verdi Park sau Hotel Planet.

Romexpo este unul dintre cele mai mari centre expoziţionale din Europa. Printr-un management adecvat şi adaptat noilor condiţii economice, sperăm să aducem compania pe profit încă din cursul acestui an. În 2008 societatea înregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, există potenţial de creştere, iar dacă se iau măsuri de restructurare a activităţii, de redimensionare a organigramei şi a costurilor în general, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară„, a adăugat Borza.

Romexpo este liderul industriei româneşti de târguri şi expoziţii, având 76.793 metri pătraţi suprafeţe expoziţionale. În 2011 s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de târguri şi expoziţii la care au participat peste 140.000 vizitatori. „Ca efect al crizei economice şi al unui management inadecvat, numărul de evenimente şi de participanţi s-au diminuat în ultimii ani cu efecte vizibile în scăderea cifrei de afaceri şi implicit a profitabilităţii companiei„, arată reprezentantul Euro Insol.

Astfel, dacă în 2010 Romexpo avea o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei, în 2011 afacerile au scăzut la 38 milioane de lei. În 2010 firma înregistra un profit de 230.000 de lei, iar în 2011 a încheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Lucrările la complexul expoziţional au început în 1959, pentru ca în 1962 să fie inaugurat printr-un congres la care au participat peste 11.000 de persoane. În 1963 se înfiinţează Oficiul de Expoziţie din cadrul Camerei de Comerţ a României. În 1970 se organizează prima ediţie a TIB, pentru ca în 1974 să debuteze TIBCO. În 1991 este înfiinţată SC Romexpo, având ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Agenţia de comunicare Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting este condusă de Emilian Arsenoaiei, fost director de creaţie în cadrul agenţiilor GMP, Leo Burnett şi Tempo Advertising, şi de Răzvan Mătăşel, fostul director al Leo Burnett.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult