Acasa BusinessEconomic Rompetrol nu are bani sa plateasca datoria catre statul roman

Rompetrol nu are bani sa plateasca datoria catre statul roman

scris de Ziua Veche
4 afisari

.KazMunaiGaz, care controleaza grupul Rompetrol, nu va putea plati intreaga datorie catre statul roman, una dintre solutii fiind restructurarea datoriei pe urmatorii trei-patru ani, a declarat, joi, directorul financiar al grupului Rompetrol, Dimitri Grigoriev, citat de Mediafax.


„Negociem cu Guvernul, intelegem ca pentru ei este important sa primeasca banii. Nu vom putea plati toata datoria fara suport extern, care poate fi un acord interguvernamental. Una din posibilitati este sa restructuram datoria pe 3-4 ani”, a spus Grigoriev.

Grupul Rompetrol trebuie sa ramburseze de 2,4 miliarde de lei (0,47% din PIB), in contul datoriilor istorice ale rafinariei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligatiuni de stat din anul 2003.

Rambursarea obligatiunilor Rompetrol a fost luata deja in considerare ca sursa de venituri la buget in 2010 la nivelul datoriei totale de 2,4 miliarde lei (0,47% din PIB), dar Guvernul se asteapta ca suma care va fi incasata sa se ridice la doar jumatate din restanta scadenta in acest an, conform proiectului programului de convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012, redactat in luna februarie 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult