Acasa BusinessEconomic UPDATE – Roşia Montană. Familia Şova este unită. Reacţia NNDKP

UPDATE – Roşia Montană. Familia Şova este unită. Reacţia NNDKP

scris de Marin Neacșu
19 afisari

După 45 de minute de la publicarea acestui articol am fost contactaţi de reprezentanţii Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, care ne-au transmis următoarele precizări:

Având în vedere că în ultimele zile au fost vehiculate în media informații eronate cu privire la colaborarea dintre Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), respectiv Ana Diculescu-Șova și Roșia Montana Gold Corporation (RMGC), NNDKP face următoarele precizări, menite să contribuie la o informare corectă a opiniei publice:

  • RMGC nu mai este clientul NNDKP începând din decembrie 2012, când a renunțat la serviciile noastre juridice.
  • În consecință, NNDKP nu a fost implicată în niciun fel în renegocierea parametrilor economici ai proiectului sau în redactarea actului normativ de aprobare a acestuia.

Anterior lunii decembrie 2012, alături de alte firme de avocatură, NNDKP a consiliat RMGC exclusiv pe chestiuni de natură juridică, cu precădere pe aspecte de drept societar, dreptul mediului și drept fiscal și a reprezentat RMGC în unele litigii administrative și fiscale.

Ulterior lunii decembrie 2012 și în prezent, alte case de avocatură consiliază RMGC.

——————————————————————————————————–

Asistăm în ultimul timp la certuri în familie, în marile familii ale ţării pe diferite subiecte, fie canine fie montane.

Roşia Montană. Familia Şova este unită

Roşia Montană. Familia Şova este unită

Domnul Ponta, cel cu multiple funcţii şi personalităţi pe măsură, care, azi semnează un act ca premier, mâine îl condamnă ca deputat, apoi îl acceptă ca şef de partid, este neutru ca şef USL şi este indecis ca soţ, are o mare problemă, scumpa sa soţie cea pentru care şi l-a făcut pe Turcescu duşman şi pe domnul Sârbu socru, se va afla în mare cumpănă dacă Daciana se va lega în lanţuri pe motiv de Roşii. Ce va face el atunci? Ca cetăţean îi va spune că e dreptul ei, ca şef de partid îi va da un vot de blam, ca deputat va trebui să i se supună şi alăture pentru că ea este deputat european, ca soţ nu va face nimic cum nu face nici ca premier, dar va trebui să dea ordin jandarmilor să o ridice. Mare dramă mare.

Cam în aceeaşi situaţie se află şi iubitul Crin, care are şi el diferenţe de opinii cu scumpa sa jumătate, dar la el lucrurile sunt mai clare. El spune pe faţă că între mofturile nevestei şi datoria faţă de ţară, el face dragoste cu ţara, asta spus aşa civilizat. Măcar unul din marii oameni de stat cam ştie ce ar face la o adică.

Nu în aceeaşi situaţie se află domnul Şova, marele ministru al marilor proiecte ale lui Ponta. Domnia sa nu are probleme de familie, deşi ar fi trebuit să aibă şi nu numai de familie. Domnul Şova, fiul unui ”obscur” critic literar Coman Şova căsătorit cu o doamnă Ana Diculescu , devenită prin căsătorie şi Şova deci mama vitregă a marelui ministru, prieten şi coleg de facultate al primului ministru.

Doamna Ana Diculescu Şova, este o doamnă avocat de succes, de foarte mare succes, ceva ce avocata ”televiziunilor” şi a lui Becali doamna Paula Iacob nu o să ajungă niciodată pentru că dânsa apără în procese cămătari şi profesori violatori, în timp ce doamna Şova prin firma la care este senior partener are ca şi clienţi, firme mari, cu ştaif, cum ar fi Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH, Thyssen Krupp Steel AG. Firma, deja foarte cunoscută în piaţa afaceriştilor, a luat bineînţeles şi procese în România. Întâmplător sau nu, două din firmele pe care firma doamnei Şova le-a reprezentat şi le reprezintă se numesc Bechtel şi Roşia Montană Gold Corporation. Nu e aşa că este o coincidenţă?

Nu este aşa că tot o coincidenţă este şi faptul că firma Bechtel a reuşit să obţină în negocierile cu guvernul reprezentat de ministerul marelui Şova nişte despăgubiri pentru hatârul de a rezilia contractul?

Nu e aşa că tot o coincidenţă este şi faptul că acum acelaşi minister şi ministru va negocia şi contractul cu RMGC în varianta în care Parlamentul nu va vota proiectul sau va apărea ceva nedorit?

Nu e aşa că acum se explică şi declaraţia lui Ponta că va trebui să plătim ca şi în cazul Bechtel apărat tot de doamna Şova o sumă de bani în caz de nereuşită?

Nu este aşa că este o coincidenţă faptul că domnul ministru Şova nu a găsit actele originale ale contractului Bechtel aşa cum acum nu se găsesc nici toate actele sau nu se pot prezenta fiind confidenţiale? Dar de când actele de familie au devenit confidenţiale? Ar mira pe cineva să găsim numele Şova pe ambele părţi ale actelor adiţionale? Ar mira pe cineva să găsim numele doamne Şova şi ale firmei sale pe documentele care ”nu se găsesc” sau ”sunt confidenţiale” ? Bineînţeles că ar fi doar o coincidenţă.

Eu nu ştiu, dar oare în cazul acesta, unul din cei doi nu trebuia să se revoce şi să se retragă din negocieri şi reprezentare pentru conflict de interese măcar aşa moral, dacă nu legal?

Ce spune domnul ministru Şova? Am văzut că domnia sa nu are nici o jenă să spună că susţine proiectul Roşia Montană. Păi da, că doar nu e nebun să intre în conflict cu mama, fie ea şi vitregă, că nu e soţia şi nu îşi poate permite să strice ploile firmei mamei.

Ce răspunde domnul Şova aici? Dar domnul Ponta?

Dar ca să nu trecem prea uşor peste minerit, să amintim şi faptul că acum firma canadiană El Dorado Gold Corp., mama mare a RMGC ,a mai încercat şi mai încearcă să facă exact ce încearcă să facă acum la Roşia Montană, dar în nordul Greciei, la Skouries Halkidiki. Promisiuni de locuri de muncă, lapte, miere, primari mituiţi, publicitate. Până s-au prins grecii cum stă treaba. Şi cum grecii când se supără nu ţin cont de nimic, s-a lăsat cu foc, intervenţii în forţă, arestări, aruncătoare de grenade. Tot mine, tot de aur, tot cianuri, tot poluare, tot firma canadiană. Protestele continuă şi în ziua de azi. Asta ca să nu creadă cumva românii că numai ei sunt nebuni şi ”nu-şi cunosc interesele”.

Protestele în Grecia au loc şi acum pentru că grecii nu se lasă cu una cu două.

La noi, membrii guvernului ies pe rând pe post să ne explice ce pierde România, dacă nu se dezvoltă proiectul, şi ce câştigă, dacă se dă voie la proiect. Eu zic să se spună şi ce pierde România dacă începem proiectul şi ce câştigăm dacă nu dăm aviz proiectului în această formă sau în aceste condiţii. De ce se pune probleme pe o singură parte. Hai să vedem avantajele şi dezavantajele în ambele variante, nu avantajele proiectului şi dezavantajele respingerii, pentru că nu este corect şi echidistant.

Deşi nu sunt adeptul pariurilor, sunt gata să bat palma că, până la urmă, avizele se vor da, contractul se va semna, pentru că nu e aşa, nimeni nu vrea scandal şi în familia Şova, nimeni nu vrea ca tânărul Şova să fie dezmoştenit sau firma doamnei Şova să piardă procesul sau contractele cu firma de aur.

29 comentarii

jan dinu 13-09-2013 - 18:31

—- „ANTI semitul SHOVA „—- a mers la Muzeul HOLOCAUSTULUI din
Washington ca pedeapsa a „negationismului ” afirmat la un interviu TV
cu un evreu Gheorghe (shi nu stiu mai cum )…ca sa invetze tehnica
as$cultatoare cind ajunge ministru sub prim ministru Ponta Nahum …
in domeniul sersurselor RUMANIEI (aurului Roshiei Montane )…
NU degeaba s-au perindat la Bucuresti – prim ministru NATANAYAHOO &
shi presedintele PEREZ al Israelului pentru al „insarcina „pe tatarul
BAS$ESCU de a fi agentul comercial BeNNY STeinitz &Kaplan & GOLD !
Astea DA afaceri …pe capul rumanilor patibulari milenari !
JD-USA

Pribeagul 13-09-2013 - 20:32

Bechtel trage de timp vreo opt ani, nici nu lucreza, nici nu pleaca, si aceasta activitate este rasplatita de procopsitul si darnicul stat roman cu cca 1 mld de euro. Vrem recuperarea banilor si pedepsirea vinovatilor care au adus statul roman in aceasta situatie.

Gabriel Resources a pierdut si el timpul pe aici, nici n-a lucrat, nici n-a plecat, si pentru aceasta activitate glorioasa vrea cca 4 mild de dolari. Banii deocamdata nu s-au dat si nu cred ca se vor d, dar cineva se face raspunzator de faptul ca statul roman a fost pus in aceasta situatie.

Cineva se face raspunzator de faptul ca mai multi copii au fost sfisiati si mincati si zeci de mii de persoane au fost muscate de ciinii comunitari. Cheltuielile facute cu gestionarea acestei situatii neintilnita in tarile lumii civilizate sunt substantiale. Ciini comunitari, ce sintagma ciudata!, la fel ca aceea de Basescu, javra ordinara, sef al staului.

La ce folos toata justitia tarii, aceasta jivina care pusa sa apere staul de drept, daca asemenea fapte, de neconceput, dar care parca au devenit ceva normal, ramin nepedepsite, in timp ce alti idioti ai statului cer renuntarea la statul social, motivind aceasta prin lipsa resurselor financiare.

Legislativ, Executiv, Justitie, institutii devenite asurde prin „activitatea” lor, intr-o tara surprinsa de ce-i este dat sa aiba parte.

Cine-si poate imagina ca intr-o tara cu oameni educati este posibil sa se intimple asa ceva! Este ceva de domeniul absurdului!

jan dinu 13-09-2013 - 20:47

>> ” Intr-o tzara cu oameni educatii ” << …-:))))
Cel mult se putea spune : cu cei mai multi — masteratii shi doctoranzii —
pe capde locuitor din Europa …in Rumania hindustaneza…!
JD-USA

neacsum 13-09-2013 - 20:55

Pai domnule Jan Dinu, daca pana si cei care nu sunt in stare sa ia bacul vor primi diploma, deci vom avea prosti cu diploma care atesta ca au fost suficient de prosti sa nu ia bacul, de ce nu am avea si doctori cu diploma ca nu au fost suficient de destepti sa isi termine facultatea sau sa isi termine doctoratul. Cred ca Elena Udrea va fi prima care va primi o astfel de diploma. Becali va primi una prin care sa i se ateste ca a inceput o facultate.

jan dinu 13-09-2013 - 21:16

— SHOTRONUL — guvernului Romaniei
in aceste zile privind unele hotariri extrem
de importante pentru tzara m-a lasat perplex
cum este posibil „PACIFISMUL ” social
care nu are nicio imaginatie de …revolta
( fara violentza ) .. In Hungaria vecina acum citiva ani
cind budapestanii au aflat despre o minciuna
recunoscuta a primministrului …a luat FOC – Budapesta !
ALa DA popor cu viitor …rumanii sunt – BASTARZI –
care incet iese din harta geografica shi pagina istoriei !…
NAHUM Ponta …merge Catza Alba Washington …spre a raporta mersul „rosiei Montane ” dupa vacantza la Miami
„BIKI” unde shi-a decuplat telefonul spre a nu fi urmarit …
unde este locat pentru a fi urmarit cu cine se scalda …
Repet :Halal BoBoR ….!
JD-USA
mersul … Rosiei Montane …dupa

pathfinder 13-09-2013 - 21:24

Bre, tu ai niste frici.
Rumanii astia cum le spui s-au descurcat pana acum.
TU, daca nu ai facut pui, crezi ca genele tale idioate s-au pierdut. Fix pix. Uite la Parapanta!!!
SUNTETI VII!!!
Si genele…

jan dinu 13-09-2013 - 22:19

@Pathibularia …traditionala …!
— Descurcareala — !-:))))
JD-USA

ianos 14-09-2013 - 15:44

mina pe arme ca nu se mai poate,SINGURA SOLUTIE INCO REVOLUTIE.NATIONALIZAREA RESURSELOR URGENT SI CONFISCAREA AVERILOR CARE NU IS IN ELVETIA

ValVerde 14-09-2013 - 16:11

Si pe alea din Elvetia, de ce nu ?
Dar pe cele din Insulele Cayman ?

Ma, tu esti Congo cu accent. Hai zii cinstit !

UnUL 14-09-2013 - 16:15

Ianoș, NAȚIONALIZARE e sinonim cu HOȚIE LA DRUMUL MARE (și mai și rimează!).

neacsum 13-09-2013 - 20:39

Ar putea spune NNDKP daca a avut aspecte in care a consiliat Bechtel sau RMGC in probleme vivavi de Guvernul Romaniei?

neacsum 13-09-2013 - 20:48

Oare cine o fi negociat despagubirile pentru Bechtel si cine a semnat -daca a fost semnat – actul prin care se accepta impunitati daca nu se aproba proiectul RMGC.

ValVerde 13-09-2013 - 21:04

Oare de ce nu ia foc opinia publica, la scinteile pe care ar trebui sa le arunce presa libera, pentru ca se fac contracte secrete?

Nu ar fi mai usor sa va concentrati energiile ca sa va obligati reprezentantii vostrii in carne si oase, cei care ii vedeti pe sticla, in fiecare zi, pina vi se apleaca, la transparenta, in loc sa va bateti cu fanteziile voastre…cind masonice,…cind evreiesti,..cind Magia Bucegilor,…cind elicoptere negre ????

Sau e plictisitor sa te ocupi de realitatea asta palpabile si plictisitoare pentru ca nu se presteaza la meditatie zen, sau la datu’ cu presupusul pina te ametesti singur si uiti de unde ai plecat?

pathfinder 13-09-2013 - 21:48

VV , vorbesti in dodii:
1. Sa ia foc opinia publica?
2. Presa libera?
3. Elicoptere negre?
4. Magia Bucegilor?

Uiti de unde ai plecat??????????
Mai ales in cazul tau…

Pacat ca postez de pe un device de 5′ ca de data asta o beleai…

ValVerde 13-09-2013 - 22:01

1. Da, unde e opinia publica? La mall?
2. Daca presa e suficient de libera sa publice un semidoct ca Vilvoi, e suficient de libera sa publice si lucruri serioase, zic eu.
3. + 4. Intreaba-l pe Vilvoi. El are obsesia Magiei Bucegilor pe care ne-o fura evreii cu elicopteru’ (recunosc ca am exagerat eu, el nu a mentionat culoarea elicopterului)

Nu e important de unde am pleacat eu, e important ca, chiar daca a inceput cu handicap, Romania a plecat la drum acum 24 de ani.

pathfinder 13-09-2013 - 22:14

Nu stiu cand ai plecat.
1. Ar fi bine sa fie la Mall.
2. Presa nu e libera niciunde. Chiar vrei discutia asta?

Handicapul a fost prea mare.
Daca ti-e rusine, asta e.
Si mie imi este.

ValVerde 13-09-2013 - 22:30

Presa nu e libera niciunde. Chiar vrei discutia asta?

===

Da, explica-te !

MalVerde 14-09-2013 - 01:13

Tradatorii de tara precum barzaUnUL si GazVerde de fasole nu au loc aici ca imput forumul.

ValVerde 14-09-2013 - 03:49

Se face trimitere la SI MAI DECRET publicat la articolul lui Vilvoi

Pkly 13-09-2013 - 21:03

Mey,mey,mey…pai nu asta este rolul Caselor de avocati stilati bastinasi ca sa bage strambe pe bani multi ?!? Adica…fac cate un Act aditional la un Contrac beton de nu mai stii daca nu au incurcat obligatiile partilor,ba mai mult,il trec si prin instate ca sa-l secretizeze fie si,,confidential(?)”. Bravo lor !

pathfinder 13-09-2013 - 21:41

Bre.
Tu semeni cu cineva.
Soarta la pariuri e incerta…
Geaba vorbaraia…

Pkly 13-09-2013 - 21:50

Aferim !

pathfinder 13-09-2013 - 22:04

Daca nu lasai spatiu intre ultima litera si !

ancuta 13-09-2013 - 22:07

@batcoi@necsoi@dragomireeeeeee@psihocumuciipepiept!

73 de ani de la masacrul de la Ip. Cum au rămas în mintea supravieţuitorilor atrocităţile făcute de armata ungară

NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC ???????????????????

MalVerde 14-09-2013 - 01:15

masacrul care se pregateste cu Toxica Montana si gazele de sist poate sa omoare sute de mii, deci ….

ValVerde 14-09-2013 - 03:53

„masacrul care se pregateste cu Toxica Montana si gazele de sist poate sa omoare sute de mii….”

===

…de tintari, sobolani si alte lighioane nedorite in gospodaria omului.

Nedoritii sa se teama !

ancuta 14-09-2013 - 21:57

Îmi vine să râd şi cu “spatele”! Colcăie forumul ziuaveche de “analişti”, dar nu se încumetă nimeni la subiectul ăsta.
Pentru voi, “specialiştii”, nu cred că e atât de greu de înţeles că este vorba despre MARI ORORI la adresa României. Sau, poate, forumul e plin de atârnători de ……….., care nu au voie să “cârâie”? Dacă vă scoate cineva din “zona de confort” alocată, se aşterne tăcerea? Unde nu-i PORUNCA, nu-i nici “plăcere” de a înjura sau aprecia! Nu-i aşa?
Pai de ce sa ne mai intereseze IP sau TRASNEA?
Noi avem doar o singura idee: DISTRUGEREA ROMANIEI!
Prin singurul mijloc ramas la indemana: FORMATOR DE OPINII + ……….

jan dinu 14-09-2013 - 22:20

UN bun – punc pus pe – IIII – uri !!
Mortzi sunt putrezi …nimeni nu mai invie …!
JD-USA

ancuta 15-09-2013 - 14:44

Multumesc pentru corectura!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult