Acasa BusinessEconomic Rovana Plumb a fentat propriul timbru de mediu

Rovana Plumb a fentat propriul timbru de mediu

scris de A.H.
0 afisari

Rovana Plumb, fostul ministru al Mediului, este acuzată că și-a înmatriculat o mașină în Bulgaria pentru a evita timbrul de mediu, pe care ea însăşi l-a instituit. ACL îi cere să clarifice situația.

Rovana Plumb acuzată că a ocolit timbrul de mediu.

Rovana Plumb acuzată că a ocolit timbrul de mediu.

ACL consideră că un astfel de gest din partea ministrului Plumb ar echivala cu sfidarea tuturor românilor cărora li s-a impus plata timbrului de mediu pentru orice automobil înmatriculat în România, fapt care ar reclama o demisie de onoare din Guvernul României.

Acuzaţia formulată în media la adresa doamnei Plumb este extrem de gravă, pentru că vizează un posibil comportament sfidător în raport cu cetăţenii simpli ai acestei ţări. În timp ce românii de bună credinţă îşi plătesc din greu taxele, inclusiv timbrul de mediu introdus de doamna Plumb când era ministru al Mediului, actualul ministru al Muncii este suspectat că ar fi ocolit intenţionat legea printr-un tertip procedural”, a declarat Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii în Guvernul Ungureanu.

În orice ţară care se respectă, dacă o astfel de acuzaţie se confirmă, ministrul în cauză este dator cu o demisie de onoare. De aceea, doamna Rovana Plumb trebuie să clarifice urgent aceste acuzaţii înainte de a mai ocupa funcţia de ministru al Guvernului României”, spune politicianul ACL.

România Liberă scrie că pentru a evita să achite timbrul de mediu, Rovana Plumb și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria. Reporterii „României libere” au fotografiat autoturismul chiar în curtea casei Rovanei Plumb. Mai mult, șoferul familiei a confirmat publicației că vehiculul, care are în prezent numere de înmatriculare de Ruse, este utilizat de către fiul demnitarei, iar mai mulți martori au relatat că același Audi Q7 mai este folosit și de soțul fostului ministru al Mediului. Cu toate acestea, Rovana Plumb a negat că ar deține autoturismul în cauză.

În ultima declarație de avere a Rovanei Plumb, din 2014, autoturismul apare ca fiind înstrăinat către un anume Marian Mitică. În realitate, reporterii „României Libere” susțin că au văzut aceeași mașină, mai multe zile la rând, în curtea vilei deținute de Rovana Plumb în comuna Pantelimon. Potrivit cotidianului, șoferul familiei Plumb susține că mașina este împrumutată de la o firmă din Bulgaria. Aceasta este însă metoda clasică pe care o folosesc toți românii care-și înmatriculează autoturismele în țara vecină prin intermediul unor firme specializate, scrie „România Liberă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult