Acasa BusinessEconomic „Rural-Manager” a scolit peste 1500 de intreprinzatori de la sate

„Rural-Manager” a scolit peste 1500 de intreprinzatori de la sate

scris de Ziua Veche
1 afisari

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a organizat vineri o conferinta de presa pentru a marca oficial finalizarea proiectului strategic „Rural-Manager”. Obiectivul general al proiectului Rural-Manager este dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial si managerial modern pentru actuali sau viitori intreprinzatori din mediul rural, in care, prin dezvoltarea propriilor afaceri, pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Centru si Sud-Est.

 

 

Grupul tinta al proiectului a fost compus din intreprinzatori sau viitori intreprinzatori din mediul rural, din cele 18 judete ale regiunilor de dezvoltare NE, Centru si SE, cu varsta peste 18 ani, absolventi minim de liceu sau scoala profesionala.

Rural-Manager a fost implementat pe o perioada de 16 luni, fiind un proiect inovativ, de pregatire non-formala pentru actuali si viitori intreprinzatori din mediul rural. Toate activitatile proiectului s-au derulat conform calendarului de implementare, iar obiectivele asumate au fost depasite.

{gallery}gallery/04/forum{/gallery}

De utilitatea acestui proiect au beneficiat 1576 persoane, actuali si viitori intreprinzatori din regiunile de dezvoltare  Nord-Est, Centru ti Sud-Est, obiectivul asumat fiind doar de 900 beneficiari. Statistica celor 1576 benefiari directi ai proiectului este structurata astfel: 562 sunt femei, 1206 sunt rezidenti in mediul rural, 376 persoane ocupate in agricultura de subzistenta, 779 intreprinzatori/manageri, 16 persoane apartinand grupurilor vulnerabile, dintre care 13 rromi si 3 persoane cu dizabilitati, 75 someri si 173 persoane fizice autorizate.

Rural-Manager este implementat de FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Centrul de Training si Dezvoltare al Asociatiilor Angajatorilor din Bavaria – bfz gGmbh (www.bfz.de), S.C. Siveco Romania SA (www.siveco.ro) si Asociatia Euro < 26 (www.euro26.ro).

Rural-Manager a fost selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, care e cofinantat din Fondul Social European. Proiectul are o valoare de circa 8.85 milioane lei si are Contractul de finantare POSDRU/13/5.2/S/8.

In cadrul Rural-Manager au fost organizate 18 conferinte locale, in fiecare judet din regiunile vizate, in lunile martie-aprilie 2009, in vederea promovarii culturii manageriale si motivarii intreprinzatorilor pentru inceperea unui proces de educatie antreprenoriala, in vederea imbunatatirii performantei, cresterii accesului la finantare, insusirii de bune practici si idei de succes nationale si internationale, la care au participat 1413 actuali si viitori intreprinzatori.

Totodata, a fost realizata o cercetare cantitativa si calitativa asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere, in mediul rural din regiunile NE, Centru si SE, la care au participat 942 de persoane. In urma acestei cercetari au fost realizate 942 chestionare aplicate, 30 de interviuri, 3 focus-group-uri si 3 brainstorming-uri. Rezultatele cercetarii cantitative si calitative au fost prezentate in brosura Antreprenoriat Rural, disponibila pe site si tiparita in 1000 exemplare, a declarat Marius Bostan, presedintele FNTM, care a mai spus ca proiectul va continua si in celelalte regiuni de dezvoltare.

In cadrul proiectului s-a oferit consultanta personalizata unui numar de peste 395 persoane, prin intermediul a 18 consultanti organizati in 9 birouri regionale.

 

0 comentariu

Acai 15-10-2010 - 12:04

Madam asta traieste cu fundul in doua luntre. Ne-a inebunit cu pofta ei de a traduce pe scriitorii unguri. Pe cine intereseaza in Romania sa citeasca literatura ungara cind realitatea ne arata ca acesti unguri ne urmaresc zi cu zi si pas cu pas ca sa ne farimiteze tara? Nu intereseaza pe nimeni timpeniile acestei madam Pop, care se pare e cam intr-o doaga!

Nicolae Stoie 23-11-2010 - 14:05

Domnul care a scris textuletul de mai sus are in mod sigur nevoie de un consult pshiatric, daca nu cumva e cretin din nascare.

Nicolae Stoie 23-11-2010 - 14:07

E bine ca mi-ati cenzurat textul meu. Dar oare semnatarul randurilor de mai susu se exprima, in opinia Dvs., decent ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult