Acasa BusinessEconomic Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova

Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova

scris de A.P.
7 afisari

Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova. Embargoul intră în vigoare pe 27 octombrie, a anunţat directorul serviciului federal veterinar şi fitosanitar Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert.

Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova.

Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova.

Potrivit autorităților de la Moscova, o inspecţie desfăşurată împreună cu autorităţile belaruse ar fi descoperit cazuri de livrare prin intermediul Republicii Moldova a unor produse din carne nesigure, inclusiv produse achiziţionate de la producători care îşi vând marfa în pieţe locale.

Produsele respective erau destinate în special pieţei din Belarus, care are „un regim de control mai flexibil”, a precizat Dankvert. În urma inspecţiei, s-a constatat că produsele din carne din Republica Moldova sunt periculoase conform criteriilor ruse, iar certificatele sanitar-veterinare sunt inexacte, a adăugat acesta.

Anunţul autorităţilor de la Moscova intervine în condiţiile în care Rusia a impus de mai bine de un an un embargou asupra vinurilor din Republica Moldova, iar din iulie a interzis importurile de fructe, legume şi conserve moldoveneşti pe piaţa rusă. În aceste condiţii, Chişinăul a denunţat presiuni ale Moscovei asupra Republicii Moldova în urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult