Rusia ar putea vinde diamante in valoare de un miliard de dolari, pe care le-a cumparat anul trecut de la compania de stat Alrosa, cel mai mare producator din lume, a anuntat ministrul de Finante, Alexei Kudrin, citat de Bloomberg.
„Ni se cere sa incepem vanzarea de diamante din rezerva achizitionata anul trecut. Analizam aceste oferte”, a spus Kudrin, potrivit Mediafax.
Guvernul achizitionat diamantele anul trecut pentru a sprijini Alrosa, dupa ce preturile s-au prabusit cu 40% fata de nivelul record din 2008.
Rusia ar putea obtine un profit de 15-18% din tranzactie, intrucat preturile au recuperat o parte din pierderi, a afirmat, in iulie, directorul general al Alrosa, Fiodor Andreev.
0 comentariu
hei, Ziua,
unde au disparut numele proprii din mesajul „Nimrod si Babilon ?
… iata de ce se zice:
Nimrod, viteaz vantor inaintea Domnului.
Versetul urmator, 10, enumera orasele peste care s-a intins domnia lui si, primul de care dam este … Babilonul, prima cetate zidita de oameni dupa epocala catastrofa a potopului lui Noe.
Ganditi-va la aceasta: Babilonul a fost prima aglomerare urbana de dupa potop, iar numele celui care a ctitorit-o are semnificayia de „rebel”! Ni se spune ca omul acesta a mai zidit si alte cetati:
El a domnit la inceput peste Babel, Erec, Acad si Calne, in tara Sinear (Gen. 10:10).
Sinear este campia aluvionara din sudul Iracului modern, intre Bagdadul de azi si golfulin care se varsa Tigrul si Eufratul.
Sinear este regiunea,
Babilon este cetatea,
Nimrod este intemeietorul, iar evenimentul este cronologic prima formare urbana a oamenilor de dupa potop.
Sa trecem acum la capitolul 11, pe care-l cunoastem asa de bine ca am ajuns sa nu mai bagam in seama amanuntele lui semnificative. Iata primele doua versete:
„Tot pqmantul avea o singura limba si aceleasi cuvinte. Pornind ei inspre rasarit, au dat peste o campie in tara Sinear; si au descalecat acolo” (Gen. 11:1-2).
Se pune intrebarea: „Cine-i mana pe ei inspre rasarit? Cine este acela care s-a pus in fruntea lor si le dirija mersul. Capitolul precedent ne-a dat deja raspunsul: Nimrod.
Valul omenirii care se deplaseaza spre rasarit este manat de Nimrod care formeaza cea dintai cetate de dupa potop: Babilonul. Iata care i-a fost motivatia si iata care le-a fost dorinta:
Si au zis unul catre altul: „Haidem! Ss facem caramizi, si ss le ardem bine in foc.”
Si caramida le-a tinut loc de piatra, iar smoala le-a tinut loc de var. Si au mai zis: „Haidem! Sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul, si sa ne facem un nume, ca sa nu fim imprastiati pe toata fata pqmantului” (Gen. 11:3-4).
Acest text este o „declaratie-program” si ea reprezinta cheia care ne poate ajuta s intelegem ce inseamnq Babilonul in Biblie. Multimea aceea de oameni care s-au hotarat sa intemeieze prima cetate de dupa potop urmarea un scop precis.
( din Ziarul de maine / Ce va fi cu Irakul)
Misti tinta si tulburi apele.
Tot ce putem percepe prin simturi sau prin masuratori stiintifice, toate modele bazate pe masuratori concrete, interferente rezultate din interpretarea datelor detectabile si masurabile, asa cum o descri (particule, cimpuri energetice, etc) tine de realitatea materiala, existenta si concreta.
Nu exista alta „realitate obiectiva” in afara acestor limite.
Realitatea perceputa de constiinta e o aberatie.
Daca masina care se indreapta spre orb nu poate fi localizata/interceptata/simtita/masurata/dedusa prin nici un mijloc fizic la indemina noastra, de absolut nimeni, ea nu exista.
Cind loveste orbul, avem dovada existentei materiale, reale si obiective a masinii in cauza. Nu inainte, pentru ca nu exista metode rezonabile de a anticipa, de NIMENI, prezenta ei.
Aroganta de care vorbeam se refera la ideea ta ca tu poti percepe aceasta realitate care nu poate fi detectata de simtuir/stiinta/interferente etc.
„prin balarii ca sula beata…”…???
Asta-i noua pentru mine
Valule, citeste si ce am scris eu, ca daca tot nu citesti Biblia, sa stii ce inseamna nimrodul la care face trimitere Alamar.
[quote name]Valule, citeste si ce am scris eu, ca daca tot nu citesti Biblia, sa stii ce inseamna nimrodul la care face trimitere Alamar.[/quote]
Crestine, cine ti-a spus ca nu citesc Biblia??
Am citit-o si inca fac referiri la ea…nu in sensul care ti-ar place tie, dar le fac.
Faptul ca o citesc nu inseamna ca o cred sau ca iau toate nazbitiile scrise acolo ca litera de lege sau adevaruri incontestabile.
Am citit si Legendele Olimpului, Coranul, 1001 de nopti, Povesti nemuritoare si multe alte scrieri din acelasi gen: fictiune.
Problema cu credinciosii e ca iau fictiunea drept realitate.
Stiu cine e personajul biblic Nimrod.
Opinia lui alamar este la fel de importanta pentru mine cit este culoarea servetelului cu care Croitorasul cel Viteaz a omorit sapte muste dintr-o lovitura.
hahahahahaha!
Crestine, cine ti-a spus ca nu citesc Biblia??
––––––
Da’ ai ajuns cu cititul acolo in 2Cronici unde Solomon se duce la Gabaon si Dumnezeu i se arata in vis?
– Cere ce vrei sa-ti dau.
– Da-mi intelepciune si pricepere ca sa stiu cum sa ma port in fata acestui popor.
Solomon n-a cerut nici bogatii, nici viata lunga. A cerut ceva mult mai valoros.
Intrebare pentru tine, ValVerde:
Dupa ce criterii identifici inteleptii lumii acesteia ?
[quote name=un crestin]Dupa ce criterii identifici inteleptii lumii acesteia ?[/quote]
Crestine, am sa-ti spun ce credeu ca e intelepciune:
este abilitatea de a intelege si de a identifica ce este valoros pentru tine in viata. Dar nu numai pentru tine, ci pentru ceilalti cu care vii in contact sau interactionezi.
Este capacitatea de a identifica ce te face pe tine si pe cei dinprejurul tau fericiti.
(crezi ca ar trebui sa-ti definesc „fericirea”??)
Este talentul de a selectiona si de a da prioritate gidurilor si actiunilor care au acest ultim efect. Nu uita ca fercirea ta personala NU se poate construi pe nefericirea altora.
In sfirsit, exemplul intelepciunii pure este reprezentata de cei care au spus ca drepturile fundamentale ale fiintei umane sint dreptul inalienabil la viata, libertate si CAUTAREA FERICIRII.
(cautarea fericirii in viata asta sau in viata viitoare…treaba ta…e alegerea ta in functie de unde astepti tu sa-ti vina fericirea!!!)
PS Concluzia mea: inteleptii nu pot fi nefericiti !
crezi ca ar trebui sa-ti definesc „fericirea”??)
Este talentul de a selectiona si de a da prioritate gidurilor si actiunilor care au acest ultim efect.
–––––––
ValVerde,
pentru ca legi cu arta intelepciunea de fericire, ai un cadou de la mine „Einstein Light to the Power of 2”. Vei vedea acolo cum se bucura el intr-o biserica baptista si cum canta si aplauda la „Mica mea lumina libera sa stralucesti” ( sa mai asculti si tu altceva decat Kumbaya:)
Revenind la intelepti si musai fericiti
Solomon a scris cartea Proverbelor, a compus Cantarea Cantarilor dar si Eclesiastul.
Este Solomon continuu fericit ?
[quote name=un crestin]Revenind la intelepti si musai fericiti
Solomon a scris cartea Proverbelor, a compus Cantarea Cantarilor dar si Eclesiastul.
Este Solomon continuu fericit ?[/quote]
Crestine,
Solomon daca a existat, e mort de mult.
Mortii nu pot fi fericiti.
Eu nu cred ca exista o lume de apoi in care sa fii mai fericit/nefericit decit in lumea asta.
Stiu ca sint multi care asteapta fericirea dupa moarte, si asta e treaba lor. Sper doar ca asteptarea sa-i faca fericiti pe lumea asta.
Pentru ca daca nu, cind trec pragul si vor descoperi ca dupa moarte nu exista nimic, vor avea o dezamagire teribila
Din fericire pentru ei, nu vor experimenta dezamagirea pentru ca vor fi morti !!!
Sfatul meu dezinteresat: nu-ti arvuni fericirea de pe lumea asta in speranta, sau in schimbul fericirii de dupa moarte….ce-i in mina nu-i minciuna si nu ai decit o sansa.
te legi si tu de acel „este” si apoi intri in gramatica prezentului continuu legat de fericire.
Acum te intreb pe tine. Este fericirea ta o stare continua ? Daca este, spune-ne secretul.
Sotia ta iti impartaseste credinta atee ? Ca daca este crestina n-are cum sa fie fericita. Traiti in lumi diferite cu valori diferite.
[quote name=un crestin]te legi si tu de acel „este” si apoi intri in gramatica prezentului continuu legat de fericire.[/quote]
????? nu inteleg ce vrei sa zici.
[quote name]Acum te intreb pe tine. Este fericirea ta o stare continua ? Daca este, spune-ne secretul.[/quote]
Nu cred ca exista fericire continua, dar cred ca poti avea mai multe momente de fericire decit de nefericire. Intrebarea daca esti fericit in viata se raspunde dupa ce te uiti la ce trecut si faci sinteze.
Secretul??? Cauta-l in tine !
[quote name] Sotia ta iti impartaseste credinta atee ? Ca daca este crestina n-are cum sa fie fericita. Traiti in lumi diferite cu valori diferite.[/quote]
Hahahaahh!!!
Inca odata dovedesti ca nu te poti ridica deasupra conditiei tale de individ care nu concepe viata fara o „credinta” in ceva pe care nu intelege.
Nu exista „credinta” atee. Exista ateism. Exact opusul „credintei” in ceva.
Sotia mea imi imprataseste majoritatea ideilor mele, mai putin faptul ca stau si scriu pe la ZV. „Iti pierzi timpul” zice ea.