Acasa BusinessEconomic Rusia cere explicaţii UE cu privire la planul energetic

Rusia cere explicaţii UE cu privire la planul energetic

scris de M.A.
3 afisari

Moscova doreşte ca Uniunea Europeană să clarifice modul în care va fi pusă în aplicare noua sa politică energetică comună fără a afecta interesele Rusiei, potrivit Gazprom, citat de Moldpres.

Gazprom

foto: neftegaz.ru

Directorul-executiv al Gazprom, Aleksei Miller, şi-a exprimat luni îngrijorarea că noul plan, cunoscut şi ca al treilea pachet energetic, va afecta livrările de gaze naturale ruse şi va descuraja investitorii să finanţeze noi proiecte de gazoducte. Al treilea pachet energetic, care intră în vigoare în martie, stipulează delimitarea între companiile energetice producătoare de gaze în UE şi proprietarii de conducte din ţările membre ale blocului european. Planul este o încercare de a face piaţa mai competitivă.

Miller a declarat că Rusia ar putea semna o foaie de parcurs cu UE privind aprovizionarea cu gaze până în 2050, cu ocazia negocierilor RusiaUE prevăzute pentru săptămâna aceasta. Europa este piaţa-cheie pentru livrările de gaze din Rusia, dar Moscova îşi manifestă preocuparea faţă de planurile Bruxelles-ului de a-şi diversifica rutele de aprovizionare cu gaze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult