Acasa BusinessEconomic Rusia nu mai vrea carne de vită din România

Rusia nu mai vrea carne de vită din România

scris de A.B.
8 afisari

Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a suspendat, începând de miercuri, importurile de carne de vacă și bovine din România. Rosselhoznadzor a anunțat că decizia este temporară și a fost cauzată de o epidemie de ‘encefalopatie spongiformă bovină’ (ESB), cunoscută ca boala vacii nebune.

Rusia nu mai vrea carne românească.

Decizia vine după ce marți președintele Vladimir Putin a ordonat Guvernului să elaboreze măsuri de ripostă la noile sancțiuni europene și americane adoptate săptămâna trecută contra Rusiei, pe care Occidentul o acuză că este implicată în conflictul din estul Ucrainei

Știrea referitoare la suspendarea importurilor de carne de vită din România a fost publicată prima dată la începutul lunii iulie a acestui an.

La momentul respectiv, autoritățile sanitare veterinare din România au contrazis informațiile afirmând că Rusia nu importă bovine, carne de vită și produse din carne din România, iar ‘epidemia’ la care se face referire este de fapt un caz izolat, atipic de ESB, care nu pune în pericol sănătatea omului. De asemenea, în Romania nu s-a înregistrat niciodată forma clasică de ‘encefalopatie spongiformă bovină’ (ESB), au afirmat reprezentanții ANSVSA.

La începutul lunii iunie, România a primit din partea Organizației Internaționale de Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaște statutul de țară cu risc neglijabil pentru ‘boala vacii nebune’.

România a efectuat analize timp de șapte ani pentru a putea primi acest standard din partea OIE, ‘standardul de top din cele trei pe care le emite’.

Din cele 178 de state membre OIE, doar 25 au standardul de risc neglijabil la fel ca al României, 20 au risc controlat, iar restul țărilor sunt cu risc nedeterminat.

9 comentarii

neacsum 06-08-2014 - 17:58

Nu e nici o pierdere, ne ajuta americanii, ei vor carne de tun din Romania.

UnUL 06-08-2014 - 18:25

Deocamdată ei servesc de carne de tun pentru a apăra democrația în lume.

jan dinu 06-08-2014 - 18:43

NU mah Neascsule ,noi americanii te ajutam sa-ti primesti
pensia marita de POnta la cererea lu Dogaru sovieticu !
JD-USA

pathfinder 06-08-2014 - 18:52

Egzista (sic) si maresali mai destepti ca tine?
Sau matale esti culmea?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2014 - 18:09

Ba’h , cu donhsorica Creutfeld , ramanem pe cap ?

UnUL 06-08-2014 - 18:26

Tu ai rămas de mult. Dar ce, ăla al tău e cap?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2014 - 18:43

Capul tau
privit la …luna
seamana cu un …
CAP de phulla!

pathfinder 06-08-2014 - 18:53

Grupa mica.
Scuze!!!
Divizia!

UnUL 06-08-2014 - 19:17

Inteligente versuri; semănă cu cele scrise pe pereții pisoarelor publice, iar „rimele” (dacă pot fi numite așa” sun în „buna” tradiție a rimelor șchioape și tâmpe cu care ne-ai obișnuit

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult