Acasa BusinessEconomic Ruşii, interesaţi de CFR Marfă

Ruşii, interesaţi de CFR Marfă

scris de M.A.
3 afisari

O bancă din Rusia este interesată de CFR Marfă, unde ar putea să investească mai multe milioane de euro.

CFR marfa

foto: cfr.stfp.net

„Voi fi mulţumit dacă vom investi câteva sute de milioane de euro în următorii câţiva ani în diverse proiecte din Bulgaria, România, Serbia şi Grecia, direct ca bancă sau prin sprijinirea clienţilor. Există oportunităţi bune în energie, transporturi, telecomunicaţii şi agricultură. Vom analiza privatizările planificate în Bulgaria, Serbia şi România. Suntem interesaţi de privatizarea companiei feroviare de marfă din România. Serbia pregăteşte privatizări în sectorul bancar de care suntem interesaţi. Există planuri similare în Slovenia şi Croaţia”, a arătat Bostandjiev.

VTB Capital a preluat în toamna anului trecut, prin divizia austriacă BT Invest, o participaţie de 80% la Bulgartabak, cel mai mare producător de ţigarete din Bulgaria, pentru 100 milioane euro. VTB vizează de asemenea preluarea Vivacom, cel mai mare operator de telefonie fixă din Bulgaria, în parteneriat cu banca bulgară Corporate Commercial Bank. Fostul ministru bulgar de Finanţe Milen Velchev a fost numit director general al filialei VTB Capital de la Sofia.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a publicat în februarie anunţul de selectarea a intermediarului pentru privatizarea CFR Marfă şi aşteaptă oferte până la 12 martie. Statul va publica prospectul de vânzare a acţiunilor până la jumătatea lunii iunie 2012 şi va încheia privatizarea până la sfârşitul lunii octombrie 2012, potrivit datelor anunţate în decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult