Acasa BusinessEconomic Rusii se bat pe masinile romanesti Logan si Sandero

Rusii se bat pe masinile romanesti Logan si Sandero

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Daca a existat o vreme cand romanii stateau la coada pentru o Lada ruseasca, a venit si randul rusilor sa astepte luni intregi pentru o Dacia. Masinile cu buget redus sunt la mare cautare in Rusia, astfel incat exista regiuni in care modelele Logan si Sandero sunt asteptate si cate opt luni de catre cumparator.


In prezent, saloanele auto din marile orase rusesti lipsesc majoritatea modelelor populare, cu toate ca acum un an dealerii auto nu stiau cum sa scape de stocurile de masini. Prin urmare, pentru o Lada Kalina, Lada Samara sau Lada Priora clientul trebuie sa astepte o luna si jumatate. Pentru majoritatea modelelor Opel sau Chevrolet – in jur de 3 luni. Insa, la capitolul masini cu buget redus, cele mai populare sunt modelele Logan si Sandero, scrie publicatia Vedomosti. „Cererea la aceste modele este oricum foarte mare, iar, odata cu implementarea programului de reinnoire a parcului auto, fluxul de clienti s-a majorat si mai mult. Prin urmare, pentru un Sandero poti astepta si cinci luni”, sustine directorul grupului „Rolf”, unitate de comercializare a modelelor Renault, Serghei Serbinin. 

Exista regiuni in Rusia unde, pentru un Sandero sau Logan, se asteapta si 8 luni, potrivit reprezentantei Renault in Rusia, Oxana Nazarova. Toate autoturismele Logan si Sandero ce urmeaza sa fie fabricate pana la sfarsitul anului au fost deja distribuite si nu exista masini necontractate, sustine Nazarova.

0 comentariu

Boc cel Mare 15-10-2010 - 16:03

Iar incepe nebunia cu bonusurile salariale, ca pe timpul lui Motocicleanu.

Pribeagul 15-10-2010 - 16:23

Dragul meu Attila,

ai in subordine sute de mii de oameni. Cum ii alegi pe cei care „se implică şi are rezultate”

Nu mai scuipati lozinci in vint! Faceti o grila de salarizare unica si tineti-va ea.

Voi nu vedeti ca ati inebunit lumea!?

Nu vedeti ca 80% dintre romani au salarii de 200-300 de euro/luna? Mai vreti sa le reduceti?

Vedeti peste tot numai lenesi si hoti. Mai analizati-va si pe voi, trecatori si intimplatori ocupanti ai unor posturi de importanta deosebita.

Inteleg ca sunteti niste timpiti, dar reveniti-va! Se poate?

oblioo 15-10-2010 - 17:29

Inaintea muncii exista Motivatia muncii. Toti romanii pe care i-am cunoscut eu iubeau munca si munceau pe rupte, dar niciunul nu avea salariu fix.

Eu muncesc mult si muncesc bine pentru ca sunt un …..Puturos, nu-mi place munca, dar imi plac roadele ei. Ca mine cred ca sunt majoritatea oamenilor. Muncesc mult, cand am putere de munca si ocazia de a castiga multi bani, pentru ca nu toate zilele sunt la fel, exista zile bune si exista zile proaste, deci trebuie sa compensez. Muncesc bine pentru ca, fiind un puturos, nu-mi place sa fac de doua ori aceeasi treaba, deci sa am eficienta redusa la jumatate. CTC-ul este serios aici la mine, nu pot sa ma fac ca muncesc, trebuie sa arat rezultate. Daca ar pica banii din cer, n-as mai munci deloc, as deveni un caracter speculativ…

Munca este urmare a unui contract social care trebuie respectat de ambele parti contractante. Seriozitatea muncii trebuie platita in mod corect. Poate exista si munca voluntara, motivatia ei fiind de a cunoaste lume noua si de a primi mici atentii.

In societatile sclavagiste toti sclavii sunt platiti la fel. Proprietarul are interesul, daca se poate, sa nu-l plateasca deloc pe sclav. Motivatia muncii o reprezinta Biciul. Este creata si in aceasta situatie Prosperitate, dar numai pentru Proprietar, sclavii nu beneficiaza de ea.

Societatile oamenilor liberi sunt societati mature si responsabile, in care prosperitatea este impartita in mod Drept. Munca este calea spre Prosperitate.

In societatile sclavagiste, prosperitatea este doar a proprietarului, care beneficiaza de ea mai mult decat ii trebuie. Societatea este imatura si ineficienta, pentru ca bicele costa bani si se stie din istorie ca un om liber munceste cat 100 de sclavi.

Pribeagul 15-10-2010 - 18:34

in imensitatea Universului, diferentele intre oameni par a fi nesemnificative.

Sa luam spre exemplificare un spital. Are un scop, realizeazat prin 100 de activitati. Se normeaza activitatile, rezulta un necesar de 1000 de angajati, din care 300 de asistente, care lucreaza in 30 de sectii. Fiecare dintre asistente, in sectia ei, va lucra intr-un colectiv care are o activitate. Cine se incadreaza in acel colectiv, adica isi face sarcinile la nivelul cerut, va ramine si va lucra in acel colectiv, cine nu, automat, va ajunge intr-un colectiv si intr-un post pe masura.

Cind te angajezi, pentru o activitate normala, la nivel de performante umane medii, ti se stabileste un salariu. Muncesti, ramii, nu poti, pleci si-ti gasesti postul pe masura.

Cine sta sa urmareasca performantele a cca 300000 (sper sa nu gresesc prea mult) de angajati ai sistemului de santate? N-ar ajunge personalul a 7 guverne.

Activitatile, daca se doreste, pot fi diferentiate, clasificate, gradate etc.

La munca in acord, situatia este alta. Fiecare bucata are un pret, cistigi in fuctie de bucatile realizate.

Ce diferente pot sa fie intre operatori normali? Daca unii pot sa munceasca nspe ore, daca li se da voie, pot s-o faca.

Asta-i viata. Unde-i egalitatea sau inegalitatea?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS