Acasa BusinessEconomic Ruşii vor ceva la schimb pentru gaze ieftine

Ruşii vor ceva la schimb pentru gaze ieftine

scris de Roland Catalin Pena
4 afisari

România ar putea avea relaţii comerciale directe cu grupul rus Gazprom, dacă ar oferi ceva la schimb, pentru a putea importa direct gaze din Federaţia Rusă la un preţ mai mic, a declarat, marţi, Igor Sidorov, consilier economic al Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Gazprom-Logo„România n-ar obţine neapărat un preţ mai bun la gaze, dacă s-ar elimina intermediarii, dar dacă ar oferi ceva grupului Gazprom, dacă ar face un pas înainte către Gazprom, ar putea”, a afirmat Sidorov, prezent la reuniunea miniştrilor Economiei din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, care se desfãşoară la Bucureşti.

El a adăugat,potrivit Mediafax, că dacă România ar fi vândut Distrigaz Sud către Gazprom, care a vrut să o cumpere, statul ar fi avut un preţ mai bun la gaze în prezent. Distrigaz Sud a fost preluată în 2005 de grupul francez Gaz de France.

Sidorov a adăugat că, atunci când România importa gaze direct din Rusia, era rău-platnică, dar după ce în relaţia dintre România şi Rusia au apărut intermediarii agreaţi de Gazprom, autorităţile române şi-au onorat obligaţiile de plată.

Consilierul economic al Ambasadei Rusiei la Bucureşti a mai arătat că Gazprom ar putea să livreze în România tot necesarul de gaze la nivel naţional, dar o astfel de propunere ar trebui să vină din partea Guvernului român.

România importă de la Gazprom prin intermediul companiilor la WIEE şi Imex Oil, cu care are acorduri până în 2012.

7 comentarii

digital 17-05-2011 - 14:01

**El a adăugat,potrivit Mediafax, că dacă România ar fi vândut Distrigaz Sud cătreGazprom, care a vrut să o cumpere, statul ar fi avut un preţ mai bun la gaze în prezent. Distrigaz Sud a fost preluată în 2005 de grupul francez Gaz de France.***

super corect!in loc sa luam muie de la unul singur acum luam de la doi!

Bine rolande!asta da articol!corect ,la obiect si fara fite,asa cum ar trebui sa fii si tu de fapt!

Nu contest ca n-ai fi!!

digital 17-05-2011 - 14:15

daca doresti sa -ti comentezi singur artcolele,n-ai decat dar macar spune-o in fata!

digital 17-05-2011 - 16:50

si-a revenit dupa a treia incercare!! multumesc rolande!toata stima!pe bune,nu credeam,da la capitolu buca esti chiar finut!!!

digital 17-05-2011 - 17:35

uite,pe chestia asta promit sa nu ma mai adresez cu :pcr-ule!closed from this moment!

Arhimede 17-05-2011 - 14:56

Ruşii umbla cu zăhărelul…
Poate, poate…

Numai că sunt o adunătură de mincinoşi.

Vor relaţii bune cu noi?
Unde este tezaurul românesc încredinţat statului rus?

Indiferent de regim politic, statul rus este răspunzător.

Neacsum 17-05-2011 - 15:09

Nu sunt prisati Rusii. Nu le ajunge ca moldovenii nu fac un pas in stanga sau in dreapta fara gazul rusesc, acuma vor sa ne lege si pe noi de bunavointa lor. Vor hegemonie, pentru gazul pe care il fura ei din tarile caucaze. Cam scumpa oferta lor, chiar daca ne-ar oferi gazul pe degeaba .

Neacsum 17-05-2011 - 15:10

A se citi, nu sunt prosti rusii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult