Acasa BusinessEconomic S-a stabilit data consultărilor partidelor pe tema Codului fiscal

S-a stabilit data consultărilor partidelor pe tema Codului fiscal

scris de C.P.
7 afisari

Reprezentanții partidelor se vor întâlni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discuții tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anunțat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

cod fiscal„În urma discuțiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10,00, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuțiile tehnice vor fi urmate de discuții politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015″, a scris Predoiu vineri pe Facebook.

La începutul lunii, liberalii au propus „data de 17 august pentru o primă discuție pe tema macrostabilității, respectiv a Codului fiscal, încheierea unui nou acord cu FMI, BM și CE și pe tema legii salarizării personalului bugetar”. Liderii PNL își exprimau însă și disponibilitatea pentru stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, înainte de sesiunea extraordinară a Parlamentului.

Ulterior, și președintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis liderilor formațiunilor politice din Parlament o invitație la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultările fiind propuse pentru data de 19 august, la ora 10,00. Invitația a fost adresată premierului Victor Ponta, președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, copreședinților ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, copreședinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, precum și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a salutat, vinerea trecută, inițiativa venită din partea UNPR de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal și a confirmat prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune.

Pe 10 august, copreședintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat de acord cu propunerea social-democraților ca, într-o primă fază, consultările dintre formațiunile politice să aibă loc la nivel de specialiști, pentru ca într-o a doua etapă liderii partidelor să decidă politic soluțiile care vor fi adoptate.

Ministrul Eugen Nicolicea și senatorul Haralambie Vochițoiu vor participa dn partea UNPR la întâlnirea partidelor politice parlamentare pe tema Codului fiscal, care se va desfășura pe 20 august, la Palatul Parlamentului.

UNPR precizează că, „fie că sunt la Putere, fie că sunt în Opoziție, toate partidele au obligația să trateze aceste discuții cu maximă responsabilitate, gândindu-se la interesul național, adică la siguranță și la prosperitate, atât la nivelul societății, cât mai ales la nivelul fiecărei familii în parte”.

„Codul fiscal este mult mai important pentru români și pentru România decât ar putea fi vreodată confruntările sterile dintre partide. Din acest motiv, UNPR promovează dialogul, construcția și buna-credință în abordarea tuturor temelor de interes pentru țară și pentru cetățeni”, se mai arată în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult