Acasa BusinessEconomic S-ar putea întâmpla în România. Recompensă de la Fisc, dacă îţi torni vecinii

S-ar putea întâmpla în România. Recompensă de la Fisc, dacă îţi torni vecinii

scris de L.M.
9 afisari

În curând, s-ar putea întâmpla şi în România: recompensă de la Fisc, dacă îţi torni vecinii. Ăsta e modelul suedez şi nu numai.

Romania - Recompense de la Fisc daca iti torni vecinii

S-ar putea întâmpla în România. Recompensă de la Fisc, dacă îţi torni vecinii

Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, a declarat secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia „denunţătorului” din Suedia. „În Suedia vom analiza şi sistemul denunţătorului, care funcţionează de ani buni acolo şi ar putea fi implementat şi la noi”, a declarat Liviu Voinea, citat de Mediafax.

Oficialul MFP a arătat că în Suedia populaţia este stimulată fiscal să dea informaţii despre averea vecinilor, a cunoştinţelor sau operaţiunile unor companii. „Acolo oamenii primesc la poştă scrisori în care sunt informaţi că au plătit un impozit X, dar li se tramite şi dacă unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazează pe faptul că oamenii ştiu cel mai bine situaţia vecinilor şi pentru cei care transmit informaţii corecte despre aceştia se aplică scutiri, sau li se dă o recompensă şi mai plătesc doar diferenţa”, a explicat Voinea.

„Cred că reforma proprietăţii este foarte importantă. Noi colectăm 0,7% din PIB, pe când Polonia colectează 1,1% din PIB, iar media europeană este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptări în România„, a mai spus Voinea. Fiscul din SUA, Internal Revenue Service, are un program pentru denunţători prin care aceştia pot câştiga o recompensă de până la 30% din veniturile recuperate de stat datorită informaţiilor astfel obţinute.

5 comentarii

BULA 13-09-2012 - 16:08

Daca se va adopta sistemul asta imputit, atunci sa-i dea afara pe toti care se ocupa cu controlul fiscal. Sa-i dea afara si pe securistii si procurorii care nu dau de capatul marilor afaceri la care nu se plateste impozit.

Mache 13-09-2012 - 17:47

Bula, Bula,

Ca repede te mai aprinzi la manie… 🙂 🙂 🙂 Cum inca n-ai priceput?!?!? Pai scopul masurii nu e nicidecum sa-i prinda pe aia care joaca in divizia lui Voiculescu, Sova, Negoita, Ponta, Fenechiu, Mazare, etc. ci sa bage groaza in sobolanii ca tine si de ce nu, sa mai stoarca ce mai e de stors. 😉 🙂 🙂

Stii cum devine treaba cu socialistii. Dupa ce jupoaie cate 7 piei de pe spinarea prostimii au crancene mustrari de constiinta cand isi amintesc ca a 8-a piele a scapat inca nejupuita… 😉 🙂 🙂

Sa traiesti bine bey Bula!!! 🙂 🙂 🙂

ein deutscher 13-09-2012 - 19:36

Măchiţă tată, omul te-a înjurat? Te-a trimis undeva? (nu că n-ai merita…) De ce insulţi fără să fii provocat? Cum ar fi să iei un cuţit în burtă fără să fii provocat? Respectă dacă vrei să fii respectat! Sau printre securişti nu se cunoaşte noţiunea asta?

Mache 13-09-2012 - 20:17

Bey Ein Zigeuner,

Unde vezi tu ca l-as fi injurat sau insultat pe Bula (sarind peste faptul e greu sa mai gasesti ceva insultator la adresa sa sau a ta 😉 ).

Pur si simplu i-am explicat pe intelesul sau rostul masurii si care sunt consecintele. Pentru ca asta o sa urmeze: Voi prostimea o sa fie intaratati si inraiti si mai tare unii impotriva altora. Pentru ca in felul asta va consumati inainte de a va aminti cine v-o trage.

Succesuri!!! 😉 🙂 🙂

digital 13-09-2012 - 20:19

las mă,că băsecuriștii turnau doar politic și propagandistic,dacă e pe turnate,măcar să se toarne pe bani la vedere,pe ștate de plată,care mai târziu,peste vreo 30-50 de ani vor face deliciul unui nou,CNAS…asta-i place porkului și lui make,bineînțeles!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult