Acasa BusinessEconomic Santaj E.ON: Mariti pretul cu 17% la gaze si 5% la electricitate, altfel concediem 1.700 de salariati

Santaj E.ON: Mariti pretul cu 17% la gaze si 5% la electricitate, altfel concediem 1.700 de salariati

scris de Ziua Veche
2 afisari

E.ON Romania vrea sa forteze marirea pretului la gaze si la energie electrica. Conducerea grupului german doreste o intalnire cu premierul Emil Boc pentru a-si expune argumentele. E.On ameninta ca in cazul in care cererile nu-i vor fi indeplinite, se va vedea nevoit sa disponibilizeze 1.700 de angajati.


„Vrem sa discutam cu premierul Emil Boc, pregatim acest lucru si dorim foarte mult sa-i explicam care este situatia de pe piata energiei si a gazelor din punctul de vedere al investitorului. Sa nu uitam imaginea pe care ne-o cream fata de investitori. (…) E.ON vrea sa ramana in Romania pentru ca este o piata interesanta. Energia este peste tot o afacere politica. Romania este intr-o situatie speciala, deoarece criza a inceputmai tarziu aici si a fost ignorata, dar in 2009 a fost lovita foarte dur” , a declarat agentiei Mediafax directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak. Compania germana sustine ca vinde sub costuri si de aceea doreste ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei sa majoreze cu peste 17% pretul gazelor naturale si cu cel putin 5% pe cel al electricitatii. Hajdinjak a continuat cu santajul:  “Grupul E.ON cumpara majoritatea bunurilor de pe piata romaneasca. Impactul (reducerii investitiilor – n.r.) va afea efecte macroeconomice. (…). Tara asta are nevoie de investitii, mai ales in energie, dar cum sa cer bani actionarilor cand nu exista o recuperare corecta a banilor investiti? De cinci ani de cand suntem pe piata romaneasca nu am atins rata de rentabilitate propusa, iar actionarii fac presiuni mari asupra noastra”, a spus directorul general al E.ON Romania.

Cat priveste sectorul investitilor, acestea s-au ridicat la 400 milioane euro in 2005 si  260 milioane de lei in 2009. „Suntem fortati sa reducem investitiile, chiar daca suntem necesare peste tot. Uitati-va la retele. Puteti observa ca investitiile au incetinit, nu sunt asa cum era asteptat. Dar zero investitii este imposibil. Tinta noastra este, orice s-ar intampla, siguranta consumatorilor. Fiecare investitie va fi analizata si tot ce nu este necesar va fi eliminat. Dar asta nu este in interesul nimanui. Avem costuri nerecuperate an de an. La nivel de grup speram sa avem la finele acestui an un rezultat financiar pozitiv, dar mult sub asteptarile noastre si ale actionarilor”, a spus Hadinjak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS