Acasa BusinessEconomic Sarkozy vrea un „nou sistem monetar international”

Sarkozy vrea un „nou sistem monetar international”

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele Nicolas Sarkozy a declarat marţi seară că el intenţionează să profite de preşedinţia franceză a G20 pentru a duce până la capăt crearea unui „nou sistem monetar internaţional”, pentru a pune capăt „harababurii” de pe pieţele de schimb, transmite Agerpres.


„Nu mai poate să rămână această harababură monetară”, a declarat preşedintele francez. „Este nevoie de un nou sistem monetar internaţional”, a mai spus el într-un interviu retransmis de trei canale de televiziune în ziua următoare unei remanieri a guvernului.

Sarkozy a confirmat că China, actor central al dosarului, a dat acordul său pentru organizarea în primăvară a unui seminar asupra chestiunii monedelor, „pentru a încerca să se avanseze”.

La summitul G20 care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Seul, liderii ţărilor membre au convenit să se abţină de la orice „devalorizare competitivă” şi de „a favoriza rata de schimb determinată mai mult de piaţă”.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult