Acasa BusinessEconomic Scade factura la energie electrică pentru consumatorii casnici

Scade factura la energie electrică pentru consumatorii casnici

scris de B.C.R
3 afisari

Factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea în medie cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, în urma ieftinirii energiei pe bursă și a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 1 ianuarie 2014

Ce se întâmplă cu preţul energiei electrice de la 1 iulie 2014

Deși prețul propriu-zis al energiei crește cu 1,89% după ce a fost recunoscută în tarife taxa pe stâlp plătită de Hidroelectrica și Nuclearelectrica, acest lucru este compensat de reducerea prețului pe bursă, astfel că tarifele vor scădea per total, explică reprezentanții reglementatorului. În plus, ANRE a decis scăderea taxei pe cogenerarea de înaltă eficiență, plătită în factura la energie separat față de costul propriu-zis al electricității.

‘Luând în considerare toți factorii menționați mai sus, se estimează o reducere în medie a valorii facturilor consumatorilor casnici de 2,6%‘, spun oficialii ANRE în comunicat.

Totodată, pentru firme, prețul energiei va scădea cu circa 4% de la 1 iulie. Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu FMI în 2012, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2017.

Pentru consumatorii industriali, calendarul a prevăzut liberalizarea totală la 1 ianuarie 2014.

3 comentarii

pathfinder 27-06-2014 - 16:30

Eu nu cred pana nu vad.
Factura!
Dca e asa, atunci au luat si astia o hotarare buna…

Mircea 27-06-2014 - 16:42

Si eu la fel. Deocamdata ultima factura mi-a ridicat parul in cap.

MI-5 27-06-2014 - 19:07

Cei aia:
„taxa pe cogenerare de inalta eficienta?”

adica daca nu ar fi taxa aia nu ar fi inalta eficienta?

Hoţie la drumul mare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult