Acasa BusinessEconomic Scădere de peste 15% a prețului petrolului la bursă, în ultima lună. Nu și la pompă

Scădere de peste 15% a prețului petrolului la bursă, în ultima lună. Nu și la pompă

scris de Misu Andrei
52 afisari

Prețul petrolului scade pe măsură ce UE ia în considerare un plafon de preț pentru petrolul rusesc, de 65-70 USD/baril, se arată într-o analiză a companiei de servicii financiare XTB. 

Petrolul a scăzut ieri la nivelul de 82-85 dolari pe baril în timpul sesiunii europene de tranzacționare din cauza rapoartelor conform cărora Uniunea Europeană ia în considerare stabilirea unui plafon de preț pentru petrolul rusesc în intervalul de 65-70 de dolari pe baril, conform unei analize XTB. O astfel de decizie ar fi în concordanță cu rapoartele de ieri din presă care spun că plafonarea prețului  ar putea fi stabilită la 60 de dolari pe baril sau chiar până la 70 de dolari pe baril.

Cu toate acestea, rămân dezacorduri între țările membre ale UE și decizia privind plafonul de preț trebuie să fie unanimă dacă UE dorește să fie acceptată.Interesant este că un nivel de 65-70 de dolari pe baril nu ar limita prețurile petrolului rusesc deoarece indicele de referință pentru petrolul tip Ural din Rusia se tranzacționează în prezent cu un discount de peste 20 de dolari pe baril în comparație cu indicele de referință Brent.

Totuși, dacă acordul ar fi implementat, ar limita prețul petrolului rusesc în cazul unor potențiale creșteri de preț.

Scăderea de pe burse nu se observă însă și la pompă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult