Acasa BusinessEconomic Scandal nou pentru Apple. Vezi ce daune ar putea plǎti!

Scandal nou pentru Apple. Vezi ce daune ar putea plǎti!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Apple ar putea plăti daune de până la 840 milioane de dolari ca urmare a  unor dispute cu autorităţile statale şi consumatorii din SUA, legate de eBookuri.

Scandal nou pentru Apple. Vezi ce daune ar putea plǎti! (foto:mobilemag.com)

Autorităţile statale şi consumatorii care au acţionat în justiţie Apple cu privire la preţurile practicate în domeniul cărţilor electronice au solicitat iniţial daune de 280 milioane de dolari şi au cerut recent instanţei federale din Manhattan să admită triplarea sumei. Statele şi consumatorii asociaţi în procese colective împotriva Apple consideră că suma ar trebui triplată deoarece autorităţile SUA au demonstrat deja, într-un proces încheiat anul trecut, că Apple a orchestrat o conspiraţie de fixare a preţurilor în domeniul cărţilor electronice.

Apple a raportat rezerve de lichidităţi de 158,8 miliarde de dolari la finalul anului trecut. Vânzările de cărţi electronice, muzică, filme, software şi servicii au adus companiei venituri de 12,9 miliarde de dolari în 2012, reprezentând 8,2% din afaceri. Conform mediafax, Apple a început să distribuie cărţi în format electronic în anul 2010, odată cu lansarea iPad.

O instanţă de judecată din SUA a stabilit în luna iulie a anului trecut, în urma unui proces intentat în 2012 de Departamentul Justiţiei şi derulat fără juriu, că Apple a coordonat un cartel, la care au participat companiile de publishing, pentru a fixa preţurile cărţilor în format electronic. Instanţa a decis atunci că Apple trebuie să despăgubească cele 33 de state care s-au asociat cu Departamentul Justiţiei în acţiune. Guvernul federal nu a solicitat plata de daune

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult