Acasa BusinessEconomic Scandalul norului vulcanic. Spatiul aerian britanic a fost inchis degeaba

Scandalul norului vulcanic. Spatiul aerian britanic a fost inchis degeaba

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Spatiul aerian britanic a fost inchis in baza unor informatii false, imagini din satelit dezvaluind ca nu a existat niciun nor de cenusa vulcanica nicaieri deasupra intregii Marii Britanii, relateaza Daily Mail, citat de Mediafax.


Spatiul aerian a ramas inchis timp de sase zile, perioada in care o jumatate de milion de britanici au ramas blocati in strainatate, iar companiile aeriene au inregistrat pierderi de milioane de lire sterline. insa, noi dovezi arata ca nu a existat niciun nor, ci doar praf, cu o densitate atat de redusa incat nu a reprezentat niciun risc. Imagini capturate prin satelit demonstreaza ca cerul a fost liber, un lucru care nu-i surprinde deloc pe milioanele de britanici care s-au bucurat de vremea frumoasa si calda, pe timpul interdictiilor de zbor.Directorul Departamentului de navigabilitate, strategie si politici din cadrul Autoritatii Aviatiei Civile, Jim McKenna, a admis ca „este evident ca inceputul acestei crize a fost reprezentat de o lipsa de date clare”. „Este de asemenea adevarat ca intr-o anumita perioada de timp densitatea norului de cenusa de deasupra teritoriului Marii Britanii a fost aproape nedetectabila”, a spus acesta. Imaginile capturate de satelit vor fi utilizate de companiile aeriene in lupta lor pentru a castiga compensatii in valoare de zeci de milioane de lire sterline de la Guvern, pentru pierderile suferite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult