Acasa BusinessEconomic Scrisoare de intenție către FMI (document)

Scrisoare de intenție către FMI (document)

scris de Z.V.
4 afisari

Guvernul a covenit cu FMI că nu va emite în 2013 garanții pentru parteneriate public-privat sau concesiuni și nici pentru împrumuturi bancare acordate IMM-urilor în scopul achitării obligațiilor fiscale ale acestora.

Ce zice FMI despre economia Romaniei

„Ne vom asigura că majorarea garanțiilor emise se menține prudență, și nu vom emite în anul 2013 garanții pentru PPP-uri și concesiuni și nici pentru împrumuturi bancare acordate IMM-urilor în scopul achitării obligațiilor lor fiscale”, se arată într-o scrisoare de intenție convenită de Guvern cu FMI, datată 29 iulie, obținută de HotNews.

Totodată, în varianta scrisorii de intenție se arată că Guvernul se angajează să nu introducă un regim de stimulente la nici o agenţie guvernamentală şi va îmbunătăți OUG 74/2013 pentru a elimina stimulentele la ANAF.
OUG 64/2013 privind reorganizarea ANAF prevedea reintroducerea stimulentelor financiare pe langa salariu pentru angajatii de la directia antifrauda.

Stimulentele au fost eliminate în 2010 de Guvernul Boc deoarece duceau la o dublarea sau chiar triplare a venitului. În urma discuțiilor cu reprezentanții FMI, Guvernul s-a angajat să renunțe la reintroducerea acestor bonusuri.

„Am aprobat Ordonanţa 77 care vizează o reorientare a administraţiei publice către autorităţile locale. Se vor elabora planuri de personal pentru fiecare minister ordonator în concordanţă cu analizele funcţionale realizate de Banca Mondială şi cu strategiile ministerelor ce au fost elaborate ulterior. Ministerul Finanţelor Publice îşi va elabora propriile planuri de personal, bazate pe eforturile de modernizare aflate în derulate la Trezorerie şi ANAF. Se va elabora o metodologie de determinare a nivelurilor de personal la administraţiile sub-naţionale, asigurându-se un echilibru între responsabilităţile nivelului local şi prudenţa fiscală. Ne vom consulta cu IFI înainte de a aduce orice modificări politicii de ocupare în sectorul public sau Legii Salarizării Unitare”, se mai arată în draftul scrisorii de intenție.

În scrisoarea de intenție se mai arată că Guvernul se angajează să scumpească biletele de tren în septembrie 2013.

„Intenționam de asemenea să inchiriem inca 1.500 de km de sine de cale ferata inoperabile, sa majoram tarifele de transport pasageri in septembrie 2013 si sa modificam din nou formula de calcul a OSP (obligatiile de servicii publice, n.r.) pentru a da, incepand din luna ianuarie 2014, o pondere mai mare kilometrilor tren-pasageri parcursi”, se arată în această variantă a scrisorii de intenție.

De asemena, Guvernul se angajează să aprobe până la mijlocului lunii septembrie 2013, prin ordonanță de urgență, taxarea obligatoria prin contribuții la fondul de sănătate a veniturilor obținute de persoanele fizice din chirii, începând cu anul 2014,

„In acest scop, pana la mijlocul lunii septembrie 2013 (actiune prealabila) vom aproba o Ordonanta de Guvern, de largire a bazei de contributie, spre exemplu,  prin care sa se aplice o taxa obligatorie (contributie la fondul de sanatate) asupra veniturilor obtinute de persoanele fizice din chirii, care sa fie implementata de la 1 ianuarie 2014″, se arata în această scrisoare.

Totodată, Guvernul are în vedere reducerea diferențelor care există în „baza de pensii pentru diferitele activități derulate (activitate de natură salarială, activități de tipul PFA, drepturi de autor etc)”. Executivul se angajează ca să se consulte cu echipele FMI și CE înainte de a face „orice fel de modificări sistemului fiscal”.

VEZI AICI SCRISOAREA DE INTENTIE CONVENITA DE FMI SI GUVERNUL ROMANIEI

16 comentarii

BULA 06-08-2013 - 19:00

Sa distruga tot, da-i dracu ! E o tara cu oameni de kakat.

salut 06-08-2013 - 19:22

Numai „vesti bune”. Stai sa vezi 2014, cand incepe returnarea grosului datoriei facute de BAsescu-Bok in perioada lor de glorie!

UnUL 06-08-2013 - 19:35

Datoria aia ar fi zero barat dacă USL-așii s-ar învrednici să acceseze măcar 30 la sută din fondurile europene. Dar nicio șansă, sunt prea proști sau prea corupți (sau ambele!).

Antibasistul 06-08-2013 - 20:32

Omoara-te bestie basista! Bestilor basiste ați ruinat Romania!!!!!!!

urbos 06-08-2013 - 20:37

Mai labar basist,adica daca astia reusesc sa acceseze fonduri europene ca sa astupe dezastrul viermilor Basescu-Boc, cei doi viermi au facut bine. Unde mai pui ca cele doua naparci Basescu-Boc nu au fost in stare sa acceseze nimic.
Hai sictir ma taratura.

UnUL 06-08-2013 - 20:45

Buboșel și Bășinel
Mai gândiți și voi nițel
Cu creierul vostru mic
Iar n-ați priceput nimic.
Știți doar să vărsați lături
Pe niște scârboase guri,
Răspândind cruntă duhoare
Pe site-urile de ziare.
E păcat, potăi USL-așe
Că n-ați fost uciși în fașe.

urbos 06-08-2013 - 20:49

Foaie verde de alun,
Esti prost de mori.

UnUL 06-08-2013 - 20:52

Mda, asta e de genul : „Foaie verde laba gâștii/Trec cătanele pe ștrec.”

jan dinu 06-08-2013 - 19:29

— Vacantza fericita domnilor – PONTA & CRINA – in MIAMI — !
Cu aceasta ocazie puteti avea o agenda de lucru incarcata
shi fructuasa ca reprezentanti de virf ai Romaniei .
D-l general CLARK sfatuitorul prim ministrului va sta la dispozitie
cu toate cunostintele , fortza shi energia pentru progresul romanilor shi
tzarii care-o reprezentati . Exploatarea – Rosie Montane shi Gazelor
subterane este un inceput cu care sa ne mindrim pe noua cale
a – capitalismului aducind bunoasate tuturor .
Nu ratati ocazia avuta in acest timp de-a largi liberalizarea shi privatizarea
a tot ce este in proprietatea statului shi transferata catre cei ce
stiu sa administreze aceasta avutie neglijata de mult shi care a adus
pagube la stat punind povara peste toti cei care muncesc din greu
shi plataesc taxe pentru a intretine brocratia inutila plina de coruptie …!-::::)()( ….
JD-USA

digital 06-08-2013 - 20:31

hai, hai!
la amerlocia tot limbist no. 1 ești?!

Antibasistul 06-08-2013 - 20:33

Trage-ți un glonte-n cap porcule basist!

Antibasistul 06-08-2013 - 20:52

Jane basistule omoara-te!

UnUL 07-08-2013 - 08:01

OBSESISIA SINUCIDERII LA ANTIBĂSIȘTI.

Antibasistul 07-08-2013 - 18:55

Fa ca Jan, ai impuțit tare, Netul cu prostiile tale basiste!

Pribeagul 06-08-2013 - 20:26

Angajamentul este: STRICTLY CONFIDENTIAL.

De toti oameni acestia importanti nu pierd niciodata ocazia de a se face de risul curcilor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult