Acasa BusinessEconomic Scumpiri de la 1 aprilie. Preţul energiei electrice creşte cu 4,5%

Scumpiri de la 1 aprilie. Preţul energiei electrice creşte cu 4,5%

scris de C.P.
6 afisari

Persoanele care beneficiază de tarife speciale la energia electrică vor plăti cu un leu mai mult pe lună, iar pentru ceilalţi costurile vor creşte cu 2 lei pe lună. Acest tarif va fi prezentat separat pe factură, informează ANRE.

Se scumpeste curentul electricConsumatorii casnici vor plăti lunar cu 1,8 lei pe 100 kWh mai mult, pentru sprijinirea producţiei de energie în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă. Nu este vorba de creşterea preţului energiei, ci de un cost suplimentar”, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

Tariful pentru 100 kWh, consumul mediu lunar pe gospodărie în România, este în prezent de 40 lei, astfel că valoarea facturii va creşte cu 4,5%.

Valoarea contribuţiei este stabilită prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi va fi inclusă în factura lunară la electricitate. Ordinul şefului ANRE va intra în vigoare vineri, 1 aprilie.

În România au fost autorizate 41 de capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare de înaltă eficienţă, printre care unităţi aparţinând OMV Petrom (SNP), Complexul Energetic Craiova şi ELCEN Bucureşti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult