Acasa BusinessEconomic Scumpiri la Poșta Română – care sunt noile tarife

Scumpiri la Poșta Română – care sunt noile tarife

scris de C.S.
3 afisari

Poșta Română a anunțat majorarea tarifelor practicate pentru mai multe servicii asigurate de instituție, scumpirile intrând în vigoare de la data de 1 ianuarie 2014.

Poșta Română a mărit tarifele la unele servicii.

‘Redefinirea ofertei tarifare, intrată în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014, a avut ca obiect serviciile prestate de Poșta Română în afara sferei serviciului poștal universal. Ultima modificare tarifară aferentă acestor tipuri de servicii poștale a avut loc la 1 ianuarie 2008. Noile tarife sunt determinate de evoluția prețurilor la combustibili și utilități, cât și a costurilor diverselor servicii, înregistrată în perioada 2008 – 2014′, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR).

În cazul serviciilor tip Prioripost (ghișeu sau sediu), cât și al serviciilor de corespondență cu confirmare de primire (prioritare sau neprioritare), clienții companiei beneficiază de tarife nemajorate dacă prezintă un volum mai mare de 10 trimiteri (clienți fără contract), respectiv un volum mai mare de 50 de trimiteri (clienți cu contract).

Alte servicii al căror tarif a fost actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletărie anunțată, coletărie din afara sferei serviciului universal (colete cu AR sau cu ramburs și colete de peste 10 kg).

Astfel, tarifele practicate, în 2014, la serviciile Prioripost la ghișeu, majorarea este cuprinsă între 30 bani (pentru trimiterile de peste un kg sau fracție de kg) și 4,55 lei (pentru trimiterile de până la 100 g), în timp ce la serviciile similare practicate direct la sediu, creșterile sunt cuprinse între 35 de bani (trimiteri de peste un kg sau fracție de kg) și 4,75 lei (trimiteri de până la 100 g).

În plus, pentru un abonament la o căsuță poștală nenominală pentru persoane fizice/juridice va exista cea mai mare majorare de tarif, respectiv de la 13,35 lei/lună (în 2013) la 30 de lei/lună (+124%).

Poșta Română este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale. În anul 2012, au fost procesate în România 523.286.299 de trimiteri poștale (trimiteri de corespondență, imprimate, colete etc), iar Compania Națională Poșta Română a continuat să prelucreze cea mai mare parte dintre aceste trimiteri (74,28%). Cu toate acestea, traficul total realizat prin CNPR a scăzut față de anul 2011 cu 7,17%, în timp ce restul furnizorilor au procesat cu 23,98% mai multe trimiteri față de anul anterior.

3 comentarii

Tony 08-01-2014 - 20:57

Ori o vindeţi ori o închideţi.
Este un monopol şi scump şi ineficient.
La majoritatea oficiilor lucrează doar un ghişeu.
Lăsaţi piaţa liberă şi să vedeţi cum se reglează, dar dacă este concurenţă adevărată, nu inervenţionism.
Oricum multe instituţii, inclusiv Poliţia, folosesc firme private de curierat.
Sper să fi făcut licitaţie, nu dedicaţie, pardon _încredinţare directă.
Idem pt. CFR. Lăsaţi piaţa liberă pentru transporttatori şi încasaţi rovignetă pt. drum de fier ca şi la drumurile de asfalt.
Idem Tarom, Idem TVR (GĂURI NEGRE)
Sau nu s-a schimbat sistemul economic ?
Că cel politic este denumit altfel decât înainte de ,,evenimetele” din ’89 …
Chestiuni de etichetare 🙂

BULA 09-01-2014 - 08:25

Poate pun mana pe tine sa-ti sparg capul (ala patrat), nenorocitule ! Du-te la munca cinstita (la productie) si nu mai lua bani pentru propaganda contra statului roman.

vic 11-01-2014 - 10:40

Posta Romana practica un standard de calitate sub orice critica Z+5 pentru colete interne, este inacceptabil. Din pacate nu sunt sanse ca aceasta institutie sa-si reanalizeze standardele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult