Acasa BusinessEconomic Se împacă Putin cu Obama? Start pentru forările comune Rosneft-Exxon Mobil

Se împacă Putin cu Obama? Start pentru forările comune Rosneft-Exxon Mobil

scris de A.H.
7 afisari

Se împacă Rusia și Statele Unite? Vladimir Putin și-a dat acordul pentru startul forărilor în cadrul unui proiect Rosneft-Exxon Mobil. În pofida sancțiunilor, cooperarea ruso-americană continuă. Platforma de forare West Alpha în Marea Kara a fost inaugurată chiar de președintele rus.

Se împacă Putin cu Obama?

„Astăzi, succesul comercial este determinat de cooperarea internațională. Marile companii naționale și străine înțeleg foarte bine acest aspect și, în pofida conjuncturii politice actuale complicate, pragmatismul prevalează”, a afirmat liderul de la Kremlin în cadrul unui duplex cu platforma West Alpha, potrivit RIA Novosti.

„În opinia noastră, este vorba de o abordare cu adevărat responsabilă, singura productivă. Noi salutăm fără rezerve această abordare și suntem deschiși, la rândul nostru, pentru extinderea cooperării cu partenerii noștri”, a mai declarat Vladimir Putin.

La ceremonie au participat Igor Secin, șeful Rosneft, companie vizată de sancțiunile americane, și Glenn Waller, șeful Exxon Mobil Russia.

Lucrările în perimetrul Universitetskaia-1 din Marea Kara, foarte aproape de Polul Nord, vor avea loc din august până la sfârșitul lunii octombrie.

Revista Forbes scria recent că Exxon Mobil se află într-o situație complicată, în contextul sancțiunilor decise de Washington împotriva Moscovei ca urmare a acțiunilor Rusiei în Ucraina, și că trebuie să decidă în privința continuării sau nu a proiectelor cu Rusia. Aceeași revistă aprecia că Exxon Mobil înclină să continue cooperarea cu Rosneft, având în vedere că cei doi giganți au demarat mai multe proiecte comune.

23 comentarii

neacsum 10-08-2014 - 11:21

O dovada in plus ca notiunile si teoriile despre democratie, drepturile omului, viata cetatenilor sunt basme. Ceea ce primeaza sunt drepturile , interesele si conturile marilor companii care fac politica in orice stat.Si in Ucraina tot intereselor marilor companii se urmaresc, familia Biden stie de ce.

ValVerde 10-08-2014 - 11:23

Companiile sunt oameni.

neacsum 10-08-2014 - 11:27

Asa cum si tu esti barbat.

pathfinder 10-08-2014 - 11:28

1. Neacsu nu intelege diferenta dintre sediu inchiriat si sediu care apartine unei companii.

2. Neacsu nu intelege ca un manager al unei afaceri trebuie sa incerce sa-si salveze afacerea din timp si nu sa aleaga sa se autoflageleze.

3. Neacsu nu intelege foarte-foarte multe…

neacsum 10-08-2014 - 11:30

Lasa ca intel;egi tu si lumea e salvata.

pathfinder 10-08-2014 - 11:39

Asa o fi, daca zici matale.

neacsum 10-08-2014 - 11:33

Dar pentru tine si cei ca tine care trag concluzii cum ii duce capul, o sa fiu mai explicit. Nu am nimic impotriva afacerilor nimanui, dar mi se pare aiurea ca zeci , sute, mii de oameni sa moara intr-un cobflict fabricat si intretinut pentru interesele acestor companii si a celor ce le promoveaza interesele. Pot face orice, dar nu razboaie, pentru a-si spori averea. Se pare insa ca pentrui ei si incuiati ca tine, scopul scuza mijloacele.

ValVerde 10-08-2014 - 11:36

Iar extragi concluzii din realitatea paralela in care traiesti. Tu si Bula….

neacsum 10-08-2014 - 11:29

Deci bombardamentele din Irak, miile de civili ucizi prin teatrele de operatii in Bosnia,Afganistan, Ucraina, au fost facute pentru oameni, de dragul lor, pentru binele lor, pentru ca o mana de cretini conduc lumea si sunt bipezi nu ?

ValVerde 10-08-2014 - 11:34

Deci bombardamentele din Irak, miile de civili ucizi prin teatrele de operatii in Bosnia,Afganistan, Ucraina, au fost facute pentru oameni, de dragul lor, pentru binele lor,

===

Corect !
Hai ca incepi sa te dezgheti.
Stai pe aproape, poate se mai prinde si de tine cite ceva.

neacsum 10-08-2014 - 12:01

Bravo Musca Verde, ti-ai gasit locul intre cei ca tine,. bine ca ai plecat de aici, ai fi otravit pe cei ce te priveau. Te poti prezenta sa iti iei salda, te-ai incadrat perfect in standardele celor in slujba carora te-ai pus.

UnUL 10-08-2014 - 12:18

Domnule Neacș, dumneata ai fost pregătit și instruit pentru Pactul de la Varșovia, și la nivelul acela de gândire ai rămas.

UnUL 10-08-2014 - 12:18

Scuze pentru tastare: Domnule NEACȘU”

ValVerde 10-08-2014 - 12:31

„ai fost pregătit și instruit pentru Pactul de la Varșovia”

===

As ! De unde !?
El e eroul de la adunat cartofi. A fost instruit si e expert la cules porumbul si la sapat canale.

Ostas sef la canalizare !

Pai cind aparea Neacsu luni dimineata cu chipiul pus un pic pe o ureche, cu tinuta tafnoasa si se rastea, pizdos, la plutonul de amariti, nici un stiulete nu raminea pe vrej !

Spaima florii soareui si a patlagelelor !

Ehe….ce vremuri…avea cizme cu scartz si cum mai tremura pifanu „!

Acu’…lulu…pensionar pus pe faras de americani !
Pai nu sunt ei niste bestii nemiloase care vor sa cotropeasca lumea si sa le ia cizmele la toti ?

Mircea 10-08-2014 - 12:32

De ce esti rautacios si te gindesti doar intr-o directie ? Neacsu are dreptate, bombardamentele astea nu sunt facute pentru oameni. Sa ne amintim faptele umanitare facute de….in 1956 in Ungaria sau Germania de Est, alea erau spre binele oamenilor. Cehoslovacia cu al ei 1968 tot spre binele oamenilor. Intrarea in Afganistan tot spre….Si pina la urma 1989 din Romania cind fratii de cruce (drace, de secera si ciocan) au inlocuit un dictator cu un comunist de omenie tot spre binele oamenilor s-au facut.

Mircea 10-08-2014 - 12:35

Si sa nu uitam niciodata cum colegii lui Neacsu stateau in foisoare si ii impuscau ca la poligon pe tradatorii care incercau sa FUGA din Romania. Nu era tot spre binele lor ?

ValVerde 10-08-2014 - 12:37

Te poti prezenta sa iti iei salda, te-ai incadrat perfect in standardele celor in slujba carora te-ai pus.

===

Da’ tu de unde stii care sunt standardele lor, ca doar te-au dat afara de cum ai deschis gura si nu te-au lasat sa le citesti manualele !

PS Of ce bine ca mi-ai zis sa ma duc sa-mi iau solda, ça se apropie chenzina si nu stiam ce sa fac…

UnUL 10-08-2014 - 11:57

Da, la fel ca cele de acum împotriva teroriștilor asasini din Statul Islamic.

urbos 11-08-2014 - 23:15

Taraturile americane au renuntat la drepturile omului, libertati fundamentale, democratie, acum o freaca cu „statu de drept”(a se citi politienesc) si „coruptia la oligarhi”(a se citi, nimeni nu trebuie sa aiba bogati autohtoni), fecale regurgitate si de sluga lor infecta din Romania, gunoiul Traian Basescu. Jandarmul Lumii s-a transformat in Securistul Planetei.

Mircea 10-08-2014 - 14:42

Cine este din Ploiesti ? Nu e la subiect dar e important.

„Un bărbat de 51 de ani a fost spitalizat la Ploieşti, fiind suspect de infestare cu virusul Ebola. Bărbatul se întorsese recent din Nigeria, una dintre cele patru ţări africane în care, până acum, au murit aproape 1.000 de oameni în cea mai gravă epidemie Ebola din istorie, izbucnită în martie. Directorul de la „Matei Balş”, doctorul Streinu Cercel, susţine că încă nu a fost confirmat acest virus.”

UnUL 10-08-2014 - 14:54

Se pare că e „doar” malarie.

Mircea 10-08-2014 - 15:04

Sa dea Dumnezeu ! A aparut si un articol la subiect deci oamenii de la ZV sunt pe faza. Poate observa si clonele si scot halebarda.

jan dinu 12-08-2014 - 06:58

Prima interventie a lui NEACSU este corecta !!
EXXON – MOBIL joaca alba – neagra cu PUTIN
shi incet – incet iL aduce pe — TZAR — la G8 !!
Noi americanii ne cam batem joc de avutia nationala
chieltuind trilioane de $$$$ pe razboaiele – IRAQ – AFGANISTAN !
Zeci de mii de morti doar de a satisface mendrele samnarilor
fabricantilor de gloante (etc …) Shi limricul de — HITLER —
a primit de la noi … ” lapte de pupaza pina a devenit
— Marele Balaur European — care trebuia sa-shi verse „focul ” pirjolind
pamintul european pina la cataclism …
Dar – revolutia bolsevica ce-a fost – ???
Noroc ca aici nu se studiaza istoria …decit asha …la vrajeala !!….
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult