Acasa BusinessEconomic Se mai măresc pensiile și alocațiile? Este posibilă o tăiere a salariilor bugetarilor?

Se mai măresc pensiile și alocațiile? Este posibilă o tăiere a salariilor bugetarilor?

scris de Misu Andrei
123 Afisari

Ministrul Finanțelor a atras atenția că trebuie reevaluate cheltuielile din aparatul bugetar. Florin Cîțu a evitat să răspundă clar dacă vor avea loc creșterile de pensii și de alocații programate în a doua parte a anului sau o eventuală reducere a salariilor bugetarilor.  Ministrul dă asigurări că în acest moment nu există un asemenea proiect, dar atrage atenția că atunci când se fac evaluările cheltuielilor, se are în vedere întregul an. Totul depinde și de execuția bugetară.

„Înseamnă presiune pe buget și da, va trebui să luăm câteva decizii importante în ceea ce privește cheltuielile pentru tot anul. Nu pot să vă spun acum care sunt acele categorii de cheltuieli, pentru că analiza este în curs”, a declarat ministrul Florin Cîțu, luni seara, la Digi24.

Deficitul bugetar pentru 2020 crește semnificativ, odată cu măsurile luate pentru contracararea efectelor economice și sociale determinate de epidemia de coronavirus. „Rolul este de a ne asigura că oamenii primesc ajutoare, pensii, salarii, dar nu va fi ușor și e necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul”, a declarat Florin Cîțu, luni, la finalul ședinței de guvern.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul finanțelor a explicat ce înseamnă această reevaluare a bugetului:

„Ne vom uita dacă în cheltuielile pe care le avem anul acesta există cheltuieli neesențiale, la care putem să renunțăm și să mai reducem din presiunea asupra bugetului. Asta pe de o parte. Dar în același timp, ne uităm și la capitolele importante din bugetul de cheltuieli, unde putem să amânăm o parte din cheltuieli pentru anul viitor. Cum vom avea această analiză, vom ieși cu ea, sper ori la momentul rectificării, ori imediat după”, a spus Florin Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult