Acasa BusinessEconomic Se mai pot mări pensiile la toamnă?Cîțu: Este o decizie politică…

Se mai pot mări pensiile la toamnă?Cîțu: Este o decizie politică…

scris de Misu Andrei
51 afisari

Românii trebuie să știe că nu va exista nicio problemă cu plata pensiilor, așa cum sunt ele astăzi, a salariilor, a șomajului tehnic, ce avem în plată lunar plătim la timp, a dat asigurări ministrul finanțelor, Florin Cîțu, duminică seara, la Digi24. În schimb, oficialul nu a putut da un răspuns atunci când a fost întrebat dacă mărirea pensiilor din septembrie va fi menținută. În condițiile adâncirii crizei economice aduse de coronavirus, aceasta va fi o decizie politică, pe care o va lua Guvernul, a spus șeful de la Finanțe.

„Eu ca ministru al finanțelor publice am avut grijă când am construit bugetul să aloc capitolului respectiv sumele necesare care să includă (creșterea pensiilor de la 1 septembrie – n.r.). Lucrurile sunt în dinamică tot timpul. Ceea ce ne spun agențiile de rating, ceea ce ne spune și Consiliul Fiscal, ceea ce a spus și Banca Națională este că da, este un risc mare referitor la stabilitatea financiară pe termen mediu și lung, dacă se merge în această direcție. Am ascultat și am citit tot ce spun agențiile de rating și de fiecare dată când discut cu investitorii români îmi este pusă această întrebare”, a recunoscut ministrul de finanțe.

„Până acum, strategia noastră – și o spune și negru pe alb Moody’s -, eforturile noastre de consolidare fiscală au fost apreciate. Din păcate, ele vin după trei ani de zile de dezastru și de administrare ticăloasă a finanțelor publice din România și asta ne spun și cei de la Moody’s, Fitch sau S&P”, a adăugat oficialul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult