Acasa BusinessEconomic Se modifică salarizarea din sistemul bugetar

Se modifică salarizarea din sistemul bugetar

scris de Matei Iliescu
18 afisari

Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la doar 5 clase, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul anului, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la 5

Numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la 5

„Am gândit şi avem o nouă viziune, în aşa fel încât, faţă de 111 clase de salarizare, vom avea 5 clase de salarizare, în funcţie de studiile pe care le are fiecare categorie din sectorul bugetar„, a spus Plumb la România TV, precizând că este vorba de o viziune, nu de o decizie finală.

La sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul a decis înfiinţarea unui grup de lucru care să revizuiască Legea salarizării unitare, astfel încât noile prevederi să fie aplicate începând cu anul viitor.

Conform Ministerului Muncii, din 1.186.000 de bugetari, circa 923.000 au un salariu net sub 1.250 lei, iar majorarea salariului minim pe economie a condus în sectorul bugetar la suprapunerea unor clase de salarizare, fapt ce necesită o corecţie.

Legea-cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice a fost aprobată în 2010, cu un eşantion reprezentativ de 260 posturi din toate domeniile de activitate, iar pe baza evaluării acestui eşantion a fost creată o nouă ierarhie a posturilor, atât între domeniile de activitate, cât şi în cadrul aceluiaşi domeniu.

Raportul dintre salariul minim şi cel maxim în sectorul bugetar a fost stabilit de la 1 la 15, numărul claselor de salarizare a fost limitat la 110, iar sporurile, compensaţiile, primele şi indemnizaţiile au fost plafonate astfel încât salariul de bază să constituie partea majoritară a câştigului.

Din cauza constrângerilor financiare, salariile personalului bugetar nu au putut fi însă stabilite niciodată prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu valoarea de referinţă, astfel încât până în prezent au fost păstrate salariile avute anterior intrării în vigoare a Legii-cadru.

Premierul Victor Ponta a declarat marți seara, într-o emisiune televizată, că cea mai mare provocare a Guvernului, după relaxarea fiscală, o reprezintă realizarea unui nou mod de salarizare în domeniul bugetar, lucru pe care acesta îl garantează ca și prim ministru.

„Ca prim-ministru în 2012 am garantat câteva lucruri — să se dea înapoi salariile bugetarilor tăiate, s-au dat, să dăm înapoi pensiile tăiate, s-au dat, să aplicăm în fiecare an indexarea, de fapt e mai mult decât e indexarea pensiilor, s-a făcut, venituri suplimentare pentru medici și pentru profesori, de anul acesta sunt intrate în vigoare, reducerea contribuțiilor de asigurări sociale, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale s-a făcut, fondurile europene de la 7% la peste 50%, suntem la 54%. A rămas reducerea TVA la 19%. Prin propunerile pe care le avem la codul fiscal eu am reținut că ne putem ține de cuvânt și cu TVA-ul, iar în plus, un lucru pe care l-am spus când am venit la guvernare, să încercăm să îndreptăm nu doar partea de salariu minim de la 675 lei cât era, acum va fi la 1 iulie 1050 și de la anul 1.200, dar și o reașezare a modului în care privim bugetarii. (…) Aici e cea mai mare provocare după relaxarea fiscală, un mod de salarizare în domeniul bugetar în care să nu mai fie plătiți toți cu salariul minim și câțiva să aibă niște salarii uriașe. Asta pot să vă garantez ca prim ministru și în 2016 pot să prezint ca și rezultat”, a spus Victor Ponta

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult