Acasa BusinessEconomic Seceta lasă Hidroelectrica fără apă în lacurile de acumulare

Seceta lasă Hidroelectrica fără apă în lacurile de acumulare

scris de B.C.R
0 afisari

Scăderea nivelului apei în lacurile de acumulare face ca Hidroelectrica să nu mai poată produce suficientă electricitate pentru a-şi onora contractele.

Hidroelectrica va reduce cu până la 30% cantităţile de energie livrate clienţilor din cauza invocării situaţiei de forţă majoră, ca urmare a secetei care a determinat reducerea nivelului apei în lacurile de acumulare, au declarat marţi pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei. Prin activarea clauzei de forţă majoră Hidroeledtrica va reduce cantităţile de energie livrată pentru toţi clienţii. „Decizia invocării forţei majore a fost aprobată săptămâna trecută de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica. În mod normal, compania ar fi trebuit să ceară activarea acestei clauze imediat”, au afirmat sursele.

Pentru a putea aplica această clauză de forţă majoră, Hidroelectrica are nevoie de un certificat constatator de la Camera de Comerţ şi Industrie a României. Sursele citate au precizat că Hidroelectrica ar fi trebuit să ceară activarea forţei majore încă de la începutul verii, având în vedere că prognozele meteorologice indicau o vară şi o toamnă secetoase. Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei. Conducerea companiei şi reprezentanţii Ministerului Economiei nu au putut fi contactacţi pentru declaraţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult