Acasa BusinessEconomic Şefa FMI şi “zidul bugetar” din SUA

Şefa FMI şi “zidul bugetar” din SUA

scris de B.C.R
0 afisari

Christine Lagarde, directorul general al FMI, estimează că “zidul bugetar” ce se profilează în Statele Unite ameninţă supremaţia ţării şi este probabil să cântărească asupra unei reluări la nivel mondial a creşterii economice încă “fragile”.

Christine Lagarde, seful FMI, şi “zidul bugetar” din SUA

“Adevărata problemă este într-un fel supremaţia SUA şi leadership-ul lor în lume”, a declarat ea într-un interviu la BBC World News vineri, răspunzând la o întrebare asupra “zidului bugetar”, măsurile de austeritate la care ţara va fi supusă dacă un acord politic asupra datoriei nu va fi găsit până la sfârşitul anului. “Pentru a asigura continuarea leadership-ului SUA incertitudinea ar trebui ridicată întrucât incertitudinea alimentează îndoielile cu privire la acest leadership”, a insistat ea, potrivit Agerpres.
Administraţia Obama şi majoritatea republicană din Camera Reprezentanţilor sunt angajate în negocieri laborioase ce ar trebui finalizate înainte de sfârşitul anului pentru a evita intrarea în vigoare a reducerilor de cheltuieli ce ar putea arunca din nou ţara în recesiune.
“Nu este doar o problemă politică, nici ideologică, este mai largă decât acestea. Ea pune serios în discuţie rolul SUA în lume din punct de vedere economic şi geopolitic”, a declarat şefa FMI, potrivit unor fragmente din acest interviu, citat de AFP.

3 comentarii

Ioan 08-12-2012 - 18:40

Numai Mrs. Udrea „cea mai buna absorbanta” a lui Basescu ii poate rezolva.
Ar fi marfa o buna la export. Decat tigani in Franta fara nici un folos pentru tara, doar putin pentru ei, mai bine „plescoi” la America bre”. S-apoi sa vezi trai nineaca.

digital 08-12-2012 - 18:46

jhoiana nutzii este profă de tocat bani,mai ales când sunt,mokka!
le trebuie la amerloci doar un sezon cu jhoiana la păscut verzișori și s-au dus pe..llă!

urbos 08-12-2012 - 23:16

Nu mai e mult si americanasii o sa vaneze ji danii pe strazi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult