Acasa BusinessEconomic Seful FMI este nemultumit de intarzierea reformei pensiilor

Seful FMI este nemultumit de intarzierea reformei pensiilor

scris de Ziua Veche
21 Afisari

“Au fost progrese considerabile de la inceputul programului, dar trebuie dinamizata reforma pensiilor, care a ramas in urma cu cateva luni, si trebuie recuperata intarzierea in aplicarea legislatiei privind salarizarea unitara”, a afirmat luni seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, dupa o prima runda de discutiii cu reprezentantii Cabinetului Boc.


 

In opinia lui Franks, atat timp cat politicile aplicate de Guvern duc la realizarea deficitului bugetar stabilit, “nu este negativ faptul ca Executivul a trebuit sa treaca de la un pachet de politici la altul”.

“Exista dezavantaje din punct de vedere social in reducerea pensiilor, dar exista avantaje in reducerea lor prin prisma reducerii cheltuielilor bugetare, dar exista si dezavantaje in cresterea TVA”, a subliniat Jeffrey Franks, adaugand: “Problema e daca se realizeaza sau nu ajustarea necesara pentru regenerarea increderii in economia romaneasca”.

Seful misiunii FMI a insistat ca nu vede niciun pericol ca “Romania sa ajunga sa isi suspende negocierile cu FMI din cauza masurilor de austeritate pe care unii le pot considera prea dure”, dupa modelul Ungariei. Franks a apreciat ca estimarea BERD cu privire la scaderea economica a Romaniei cu 3% in acest an “este foarte pesimista”, comparativ cu asteptarile FMI. Misiunea FMI va revedea in zilele urmatoare prognoza macroeconomica si va elabora o noua estimare in urma discutiilor cu analistii romani, cu Comisia de Prognoza si BNR pentru a stabili parametrii noii prognoze a dezvoltarii economice a Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS