Acasa BusinessEconomic Seful FMI vorbeste in Parlament

Seful FMI vorbeste in Parlament

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, va veni la Bucuresti pe 30 martie si va avea o serie de discutii cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Emil Boc, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Mugur Isarescu, dar se va adresa si plenului reunit al Parlamentului, a anuntat luni Biroul FMI la Bucuresti, printr-un comunicat.


Directorul FMI va fi insotit de directorul departamentului european Marek Belka si de seful misiunii FMI in Romania Jeffrey Franks. Faptul ca seful FMI se va adresa parlamentarilor romani este cauzat de ingrijorarea oficialilor Fondului privind neindeplinirea unor tinte asumate de tara noastra prin Acordul stand-by, cum ar fi adoptarea Legii privind sistemul unic de pensii. Vizita conducerii FMI are loc cu o luna inaintea misiunii Fondului de evaluare a situatiei de la Bucuresti.

0 comentariu

shanghai 11-10-2010 - 21:07

chiar nu pricep de ce un om cu orizontul lui George Damian scrie ceva atat de facil

una din explicatii este ca nu este in duel direct cu cei ironizati gratuit

pacat de cuvintele irosite in acest articolas

eu de Timisoara 12-10-2010 - 06:33

Un articol al unui scrib care se face ca nu vede mizeria din aceasta tara in cadere libera.

Victor Radulescu 12-10-2010 - 06:37

Romanii nu ies in strada pentru ca inca nu a venit cu adevarat iarna. Dar atunci cand in casa va fi la fel de „cald” ca afara, s-ar putea ca multi cetateni sa se posteze in fata guvernului …

Europeanuul 12-10-2010 - 11:25

[quote=citez]Eu RAR,foarte rar,vag si sumar citesc niste incercati atrofiate , anemice vagi si neserioase(hell o Europeanul),de a discuta SUBSTANTA,CAUZA ,RADACINA problemei economice si sociale din Romania[/quote]

Lista aspectelor de discutat pe marginea acestui subiect ar fi lunga. Incepind cu lovitura respectiv mineriada lui Iliescu, continuand cu starea de haos aparuta in urma instalarii economiei subterane, gaurile negre, trafic deoameni, arme, droguri, tunuri, falimentarea unor banci, fonduri de investitii, (Mugurel a taiat frunze la caini?) fraude fiscale, etc, ajungandu-se la cele mai scumpe autostrazi din lume, borduri de strada scumpe (hello Videanu, Base cu amicii de spritz de la Goldenblitz) si isteria in lupta dintre tabere pentru ciolan.

Economia subterana (munca la negru,bisnitza la negru, evaziuni fiscale, ciubucuri si bacsisuri incepind cu soferii autobuzelor, militienii de pe marginea strazii, continuind cu directori de scoli, medici, profesori, ajungandu-se bineinteles la micii si marii functionari de stat (pina la minestere). Intreaga societate e corupta de JOS IN SUS, respectiv cei de sus le-au permis celor de jos sa se descurce (le-au inchis gura, i-au mituit;) Intreaga societate, de la mic la mare , se complace in aceasta situatie, s-au aranjat (romanii din tara se considera “descurcareti“). In acest context, discutii despre coerenta politicii fiscalo-bugetare sau a politicii monetare sunt de prisos, cel putin atita timp cat constiita paturii intelectuale, a liderilor si a intregii societati nu se schimba. Sperantele au ramas in noua generatie. Wind of change!

P.S.
Printre rindurile liderilor se afla fostii peceristi, incepind cu Mr. President si guvernatorul bancii centrale (vezi biografia lor).

Observator 12-10-2010 - 12:59

Dinsul a dorit sa ne comunice faptul ca unele televiziuni au devenit pur si simplu niste oficine de stabilizare, de atitare a romanilor la revolta, la anarhie. In spatele acestor eforturi stau, se pare, citiva moguli care sunt subiecte de justitie. Caderea lui Basescu, a lui Boc si a pdl-ului le-ar aduce liniste, siguranta si absolvirea de faradelegeile prin care s-au imbogatit. Inseamna, deci, ca psd-ul si pnl-ul sunt partide care accepta, iarta si ingaduie pe mogulii imbogatiti prin fraude. Ei declara ca nu, aceste partide spun ca ele sunt pentru o justitie dreapta si neimplicata in politica. Cine paote sa-i creada? Iata ca acum, e rindul pdl-ului sa se foloseasca de aceste structuri ca sa se „moguleasca”. Bataia pt. obtinerea puterii politice in asta consta, de fapt, in cautarea de imbogatire prin mismasurile pe care si le faciliteaza fiecare prin contracte cu statul, platite din buzunarul nostru. Fondurile europene sunt uitate si respinse de liderii politici din cauza faptului ca aceste fonduri implica responsabilitate si imposibilitatea de a fura din ele. Cum sa accepti alte surse de finantare din care nupoti sa furi nimic pentru tine? Ceea ce nu ne spune, insa, domnul Damian, este faptul ca televiziunile mogulilor nu au curajul sa-i faca pe cei din opozitie sa spuna cum vor rezolva ei problemele societatii romanesti daca vor prelua puterea. Nici un politician din opozitie nu raspunde la intrebarea: de unde veti lua bani ca sa platiti pensiile si salariile? In fata acestei intrebari toti politicienii din opozitie se bilbiie si nu spun nimic. In fata acestor evidente, romanul se resemneaza si-i prefera pe actualii conducatori decit sa piarda timp cu noii veniti care au nevoie de mult timp sa-si intre in viteza. De aceea nu ies romanii in strada pentru motivul ca nu trebuie sa repari o masina in timpul mersului, ci mai bine stai cu ochii pe ea si gata sa intervii. Romanii doresc un singur lucru: distrugerea coruptiei, ca de foame e obisnuita sa rabde.

urbos 12-10-2010 - 16:16

Aha, ai vrut sa arati ca esti dobitoc la fel ca tov Damian. Ai reusit ma, acu stai jos.

oblioo 12-10-2010 - 18:46

Se identifica o tara bogata in resurse (Romania-Rosia Montana). Se aranjeaza ca aceea tara sa contracteze imprumuturi externe uriase (Romania,140 de miliarde de euro), dar banii nu ajung in tara respectiva ci la corporatiile multinationale, pentru constructia la suprapret a infrastructurii (autostrazi, centrale electrice etc.). Populatia nu beneficiaza in mod real de aceste imprumuturi ci doar unii politicieni, care lucreaza cu aceste companii transnationale, pentru ca toata aceasta infrastructura vine la un pret enorm si ramane o datorie externa uriasa, care nu poate fi returnata. Asa este creat un imperiu invizibil, iar tara nu este ocupata de trupe militare, ci este ocupata de DATORIE. Totul se rezuma la controlul populatiilor si prin urmare a resurselor.
Noua nobilime este CORPORATO-CRATIA, pentru care nu exista granite. Statele dispar in realitate, desi ele continua sa existe in forma.
Noua nobilime corporatocrata slujeste acest imperiu economic MALEFIC. Malefic pentru ca acest imperiu ii tine pe oameni sub limita de saracie, oamenii incep sa moara de foame din cauza acestui imperiu, incep sa fie bolnavi de diverse boli, pentru ca saracia este mijlocul prin care controleaza resursele, prin intermediul oamenilor saraciti.
Nobilimea neagra corporatocrata este eluitor de bine platita, pentru ca acesti oameni sunt foarte greu de gasit, sunt psihopati lipsiti de mila, avand obisnuinta de a face lucruri groaznice semenilor lor, care au distrus complet lumea a 3-a si acum distrug clasa de mijloc din tarile dezvoltate.
Ei sunt totusi o minoritate infima din populatia globului, acest imperiu nu este unul militar, desi are o componenta militara dezvoltata si poate fi distrus prin cresterea nivelului de constiinta al oamenilor.
Exista semne incurajatoare. 80% din America Latina s-a eliberat din ghearele acestui imperiu.

oblioo 12-10-2010 - 19:55

Bineinteles ca acest imperiu are nevoie in tarile colonizate de dictaturi brutale, iar democratia, adica populismul caruia in mod pervers i s-a dat o conotatie negativa, este un antidot eficient. Putere pentru popor !!
Doar oamenii educati, oamenii care au iesit din ignoranta, se pot elibera. Fondul Monetar International este o organizatie brutale pe care nimeni nu o mai baga in seama inainte de declansarea acestei „crize” salvatoare pentru ei. Toate tarile care au avut de-a face cu FMI au avut dupa aceea uriase probleme fianciare si social, datorate saraciei care a urmat.
SUA au cea mai mare datorie din lume, dar FMI-ul nu vine sa-i ajusteze macroeconomic. O tara se poate descurca fara FMI, chiar prin sacrificii temporare si poate evita distrugerile cauzate de acesta. SUA fac exact pe dos fata de preceptele FMI pentru ca nu sunt colonie si nu au intentia sa se autodistruga. Resursele Romaniei trebuie exploate de romani, in folosul romanilor. Asa ar fi bine pentru romani, daca sunt capabili de asa ceva…

Pe langa asasinii economici, cand acestia nu sunt eficienti, apar Sacalii, care se ocupa cu asasinatele, iar cand si acestia dau gres, vine armata americana si aliatii lor ( romani, englezi etc). Acum lumea a treia a fost pradata complet si tinta atacului este clasa de mijloc din lumea 1, cea care a fost complice si a ajutat la construirea acestui imperiu. Exista o ironie in toate, in fond acestia isi merita soarta cu varf si indesat. Dar nu trebuie sa ne bucuram de necazul lor, caci necazul lor ne face si pe noi mai slabi.

Masele populare, poporul, reprezinta o forta reala, pe care imperiul nu o poate ignora. El devine impotent daca toata populatia este impotriva lui. Toti conducatorii, din toate tarile, sunt compromisi si este logic si normal, pentru ca un grup restrans de indivizi nu se poate opune unei asemenea forte.

oblioo 12-10-2010 - 20:46

Trebuie sa aparam ceea ce este de drept al nostru si numai al nostru, mostenire de la stramosii nostri, bogatiile naturale ale Romaniei.

Eu vreau sa cred ca Stefan cel Mare a luptat pentru romani si nu pentru Israel, sa poata exploata aperele minerale din Romania. Eu vreau sa cred ca Mihai Viteazul a luptat pentru romani si nu pentru Rusia si interesele ei economice. Si mai vreau sa cred ca la Marasesti si Oituz soldatii romani si-au dat viata pentru noi si nu pentru Canada, Gold Corporation si cei care se afla in spatele lor.

Daca noi nu putem sa aparam ceea ce avem, sa exploatam ceea ce este al nostru de drept si in afara oricarui dubiu, in virtutea mostenirii lasate noua de inaintasi (poate de aceea sunt asa de huliti si batjocoriti in prezent), atunci ce mai putem astepta noi de la viata ?

alamar 12-10-2010 - 21:14

dle oblioo re: postarea idioata #24…hmmm….Pai cine te inpiedica dle patriot mioritic sa-ti exploatezi bogatiile?…ONU?…extraterestrii?…Mossad?….Mos Gerila?…lady gaga?…vai de capul vostru de prapaditi…Stati de 2000 de ani cu posteriorul pe bogatii si tot altii sunt de vina …

Au venit canadienii si v-au spus : ” BAA AURUL ala de la Rosia Montana ( cea mai ramas dupa ce Romanii, Ungurii, Austro ungarii, Rusia stalinista, Eopoca de Aur, Minerul Ileiescu,etc)e al nostru al canadienilor!!!…sau STATI cu posteriorul pe aceste bogatii si trebuie sa vina altii ca sa-l exploateze?…Tota sa cum lasati campurile bogate , pline de balarii ,dupa care lansati investigatii impotriva rosiilor tircesti pline de ierbicide si insecticide?…
Iar cand vin la Craiova la galati la Rosia Montana…faceti nazuri ,ridicati pretentii sunteti fuduli, nemultumiti, plin de patriotism ,etc…
De aia Romnaia este ce este…Pute de patrioti precum dta dle evreu rus…

oblioo 13-10-2010 - 03:21

Bursucule, esti constipat ? Da-te cu fundul de pamant, sa te deblochezi si nu vei mai sughita nazisti si evrei-rusi !

Eu nu cred ca romanii sunt papuasi iubitori de margele stralucitoare. Situatia tarii este grea si trebuie imbunatatita. Trebuie redresate industria si agricultura dar, cred eu, primul pas este sa incepem sa ne aparam resursele naturale. Exploatarea materiilor prime nu necesita tehnologie spatiala, toate statele subdezvoltate sunt capabile de asa ceva. Daca Romania nu a facut lucrul acesta pana acum, adica sa-si apere resursele naturale, ar fi cazul sa inceapa sa faca.
Chinezii au un proverb: drumul de 10000 de li incepe cu primul pas.

oblioo 13-10-2010 - 04:53

Astfel, în timp ce ţara noastră a înregistrat un PIB pe cap de locuitor de 11.869 dolari în 2009, Bulgaria a săltat la 11.883 de dolari.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult