Acasa BusinessEconomic Seitan avertizeaza: Salariile bugetarilor ar putea scadea si cu 50%

Seitan avertizeaza: Salariile bugetarilor ar putea scadea si cu 50%

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Ministrul, a declarat luni că era posibil ca in 2011 salariile bugetarilor sa scada cu 30-50% sau chiar mai mult daca actualele masuri de austeritate prezentate de Guvern nu ar fi fost aplicate, a sustinut luni ministrul Muncii Mihai Seitan.


 

Este posibil sa scada salariile in 2011 si cu 70% daca nu luam aceste masuri acum. Daca nu vom avea rezultate cu masurile de austeritate cade Guvernul”, a avertizat ministrul. El a precizat ca, potrivit analizelor facute de Executiv, va fi nevoie de reducerea personalului in sistemul bugetar cu aproape 70.000 de angajati. In ceea ce priveste plata pensiilor, Seitan a spus ca fara o diminuare cu 15% a acestora, ar fi fost nevoie de inca 800 de milioane de euro: “Nu ai nicio bucurie sa tai din pensii si din salarii. Este ultimul lucru pe care l-ai face, dar, daca ai speranta ca, la momentul terminarii acestei reduceri, dupa sase luni, poti reveni la normal, o faci. Daca nu, s-ar putea sa ajungi in situatia in care, la anul, sa reduci cu inca 30% sau 50%, ceea ce este foarte posibil, sau poate chiar mai grav”.

0 comentariu

Imp. Franco-German 20-10-2010 - 04:57

Mai ales pentru tarile din Est, devenite colonii ale Frantei si Germaniei. S-ar fura bogatiile acestor tari dupa un plan riguros si „o imparteala dreapta” intre nemti si francezi. In plus, s-ar bloca orice incercare a coloniilor de a se dezvolta si de a-si schimba statutul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult