Acasa BusinessEconomic Socialistul Papandreou spune cum a dus Grecia la dezastru

Socialistul Papandreou spune cum a dus Grecia la dezastru

scris de Bogdan Crețu Roman
2 afisari

Sistemul nostru politic este raspunzator in mod colectiv pentru toti functionarii pe care i-am angajat prin favoritisme, pentru privilegiile pe care le-am acordat prin lege, pentru cererile scandaloase pe care le-am satisfacut, pentru sindicalistii si oamenii de afaceri pe care i-am favorizat si pentru hotii pe care nu i-am trimis la închisoarea spus fostul prim ministru socialist al Greciei, Georges Papandreou, intr-un discurs tinut in Parlament in timpul dezbaterilor asupra masurilor de austeritate in Grecia.

Giorgios Papandreou spune cum a dus Grecia la dezastru

Ministrul grec al finanţelor, Evangelos Venizelos, a anunţat vineri că va comunica parlamentului numele deputaţilor care au scos din Grecia importante sume de bani, în contextul în care opinia publică s-a dezlănţuit în legătură cu un misterios parlamentar suspectat de transferuri de fonduri în străinătate, transmite Agerpres.Lista deputaţilor care au plasat în conturi din străinătate sume mai mari de 100.000 de euro în 2011, pe numele lor ori pe numele unor apropiaţi, va fi comunicată ‘în următoarele zile’ comisiei parlamentare de control fiscal. ‘Dacă se adevereşte că au existat transferuri realizate de oameni politici’, aceştia din urmă ‘trebuie să fie convocaţi pentru a da explicaţii comisiei parlamentare adecvate’, a declarat ministrul în faţa parlamentului.
Berlinul a mobilizat 160 de agenţi de finanţe pregătiţi să ajute la modernizarea administraţiei financiare a Atenei, a afirmat Ministerul german de Finanţe într-un articol care va apărea luni în revista economică Witschaftswoche şi din care AFP publică sâmbătă unele extrase. Funcţionarii respectivi, toţi voluntari, au fost recrutaţi îndeosebi după criterii de limbă: ei stăpânesc engleza şi circa zece dintre ei au cunoştinţe de greacă, a explicat Hans Bernard Beus, secretar de stat din Ministerul german de Finanţe. ”Grecia se confruntă cu probleme pe care le-a avut şi fosta RDG în 1990”, a declarat ministrul pe probleme de finanţe din executivul landului Renania de Nord-Westfalia, Norbert Walter-Borjans, citat de WiWo.

Ministrul german de interne, Hand-Peter Friedrich, a pledat, într-un interviu apărut sâmbătă în Der Spiegel, pentru ieşirea Greciei din Zona euro, afirmând că şansele economiei elene de a redeveni competitivă ar fi astfel mai mari. ‘Nu mă refer la excluderea Greciei’ din Zona euro, a asigurat Hans-Peter Friedrich în săptămânalul Der Spiegel, ‘ci de crearea de stimulente pentru retragere care nu pot fi refuzate’. ‘În afara Uniunii europene monetare, şansele Greciei de a-şi reveni şi redeveni competitivă sunt fără îndoială mai mari decât dacă ar rămâne în Zona euro’, a mai spus ministrul de interne, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aripa bavareză a partidului cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată /CDU/.  Angela Merkel, care doreşte menţinerea Greciei în Zona euro, trebuie să obţină luni aprobarea Bundestagului /Camera inferioară a Parlamentului federal german/ pentru cel mai recent plan de ajutorare a Greciei.

3 comentarii

suspiciosu' 26-02-2012 - 16:59

“Sistemul nostru politic este raspunzator in mod colectiv pentru toti functionarii pe care i-am angajat prin favoritisme, pentru privilegiile pe care le-am acordat prin lege, pentru cererile scandaloase pe care le-am satisfacut, pentru sindicalistii si oamenii de afaceri pe care i-am favorizat si pentru hotii pe care nu i-am trimis la închisoare” a spus fostul prim ministru socialist al Greciei, Georges Papandreou, intr-un discurs tinut in Parlament in timpul dezbaterilor asupra masurilor de austeritate in Grecia.

Aclasi lucru s-a intamlplat si in timpul regimului basescu. CELE DOUA SISTEME SEAMANA CA DOUA PICATURI DE APA.

Ciu Huhu 26-02-2012 - 18:52

Corect!

LARA CROFT 28-02-2012 - 09:06

Nu numai coruptia ,sistemul bancar este din ce in ce mai neeficient prin creditari ale capitalului de lucru pt afaceri „din comuna primitiva” fara tehnologie si fara veniturii viitoare asigurate ,adica cash flow-uri creditate cu sume enorme pt salarii si masini ,case si ifose de cumparaturi facute cu facturi false.Turismul este primitiv si fara „clas” doar factorii naturali si mancarea nu iti aduc clienti in prag.Active depreciate vin din supraevaluarile si provizioanele construite pe uz de fals si declaratii mincinoase din derivate fara suport material adica contracte neonorate.Modul de a face business cu infractorii din toate zonele le-a adus dezastrul.Ei au rulat banii ineficient in toti ce 60 de ani de la razboi pana in prezent,nu au specialisti dar au „nume” pe listele marilor smecheri mafioti! din banci infiintate in Cipru ,spala banii din administratie pe care i-au primit bagati cu gramada de la europenii care produc.Paradisuri fiscale ca la ciprioti au si ei dar mascate de inginerii financiare paguboase,acdoperirea banilor negrii ai traficului de droguri si prostitutie si din rusia si din Italia ,transferuri masive ale furaciunilor din administratie investite in obligatiuni deja moarte fara sansa sa aduca prime si plati.Problema nu se pune asa,se intreaba daca incasarile in euro vor fi volatilizate in drahme nu mai vede nimeni nici o plata a datoriilor.Asa ca neamtul si-a sarit din „pepeni”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult